Woonkamer ingericht in Marokkaanse stijl: 6 meubels en decoratie tipsDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Zon, palmbomen, muntthee en couscous… Marokko is een van die landen die ons op het eerste gezicht betovert met zijn fantastische landschappen, kleuren en gerechten en nooit meer loslaat. Zo voel je je meteen thuis in een typisch ingerichte Marokkaanse woonkamer.

Huis Marokko Stijl

De Marokkaanse inrichtingsstijl is eenvoudig en verfrissend, kleurrijk en uniek – je hebt het gevoel vrij en herboren te zijn. Hier zijn 6 tips om dichter bij deze stijl te komen:

1. Houten of ijzeren banken in Marokkaanse stijl


Houten bank Turquoise Vintage

De typisch Marokkaanse bank is eenvoudig van vorm en tegelijkertijd comfortabel en uitnodigend. Een dik kussen, veel kussens en comfortabele armwielen mogen niet ontbreken op zo’n bank. Poten en frame van hout met prachtig siersnijwerk en eindknoppen stralen de oosterse levenshouding uit.Houten bank - Marokkaans

Ook kenmerkend zijn bankframes gemaakt van ijzer met een verscheidenheid aan ronde en vloeiende vormen.

2. Massief houten tafel en mozaïektafel met Marokkaanse patronen

Een oosterse houten bank kan worden aangevuld met een massief houten tafel met Marokkaanse patronen. Ook mooi zijn salontafels met complexe mozaïektegels en slanke en delicate ijzeren poten. Daarbij hoort een zware houten schaal of een dienblad van antiek zilver met glazen ornamenten op de salontafel.


Op het dienblad kunt u genieten van een warme kop thee, een bord koekjes en andere kleine lekkernijen met familie en vrienden.

Traditionele Marokkaanse tafel met theeImage Credit: © Picture Partners – Fotolia.com

3. Antieke ijzeren plank

Een antieke ijzeren plank of plank met massief houten planken is de perfecte plek om familiefoto’s, vazen, memorabilia en andere persoonlijke schatten op te hangen zonder dat de woonkamer er rommelig uitziet. Functioneel, artistiek en origineel, met een vleugje warmte en oriëntaliteit…

4. Antieke fotolijsten

Geliefde familiefoto’s vinden hun plaats in antieke fotolijsten, waarvan de brede rand liefdevol is samengesteld uit spiegelfragmenten. Dergelijke fotolijsten zouden perfect passen op een antieke plank, salontafel of bijzettafel.

5. Vaas met ornamenten in Marokkaanse stijl

Vaas oosters
Voor een authentieke Marokkaanse levenshouding mag een grote, volledig lichtgevende vaas met ornamenten en symbolen op je plank of dressoir niet ontbreken.

6. Vloeren passend bij Marokkaanse stijl

Voor een vloer in Marokkaanse stijl zijn mozaïektegels met oosterse patronen geschikt. Typisch zijn ook vloeren in licht of donker hout en de bedekking van de vloeren met prachtige, kleurrijke Perzische tapijten rijk aan ornamenten, bloemen en fantasierijke printmotieven.

Paleis in Marrakech - MarokkoImage Credit: © Yvann K – Fotolia.comRecent Posts