Woonkamer in koloniale stijl – Op het spoor van het buitenlandDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.


Tegenwoordig hoef je niet per se ver te reizen om je onder te dompelen in de mysterieuze wereld van vreemde culturen. Want met een grote bank in koloniale stijl, een paar Katoenen stoffen, anilineleer en bamboe in de kamer kunt u de levensstijl van Afrika, India of Zuid-Amerika in uw eigen vier muren krijgen.


De koloniale stijl komt uit de voormalige Europese koloniën in Amerika. De koloniale periode verwijst naar de periode tussen het einde van de 15e eeuw en het einde van de Tweede Wereldoorlog. Typerend voor de koloniale stijl zijn natuurlijke materialen: donkere kostbare houtsoorten, linnen, Indiase katoen, zijde uit Azië en handgeweven Rotan. Als leer, fluweelachtig Suedekalmte Nappaleder of expressief en natuurlijk Aniline leer Genomen. De kleuren van het meubilair zijn aards, meestal donkerbruin, wat een bijzonder goed contrast geeft met witte stoffen (witte kussens, witte gordijnen of witte dekens).

Grote bank in Aziatische stijl

De houtsoorten van de koloniale stijl omvatten voornamelijk de mooiste tropische houtsoorten zoals mahonie of Teak, die bekend staan om hun weersbestendigheid en weerstand tegen schimmels en insecten. Voor het bankframe wordt vaak onbehandeld grenenhout gebruikt, of Indiase acacia en Sheesham hout. Afhankelijk van de hoeveelheid beits krijgen de houtsoorten verschillende tinten. Perfectie wordt niet verwacht van meubels die zijn toegewezen aan de koloniale stijl. Kleine “defecten” en onregelmatigheden als gevolg van handwerk geven het meubilair meer uniciteit en maken het nog aandoenlijker.

Vooral populair onder de exotische meubels is de ruime Grote bank in koloniale stijl, die er tegelijkertijd prachtig en gezellig uitziet en een hoofdaccent in de woonkamer legt. Een koloniale bank straalt de charme van vervlogen tijden uit en vertelt verhalen over verre landen, exotische planten en gevaarlijke roofdieren. Of in de Afrikaanse koloniale stijl: in safari look met olifanten en palmbomen op de kussens, prachtig gebogen van zacht leer, of rotan, de koloniale banken zien er altijd uniek uit.

De koloniale banklook varieert van imposant en opzichtig, tot klassiek-elegant tot rustiek en soms is het allemaal samen. Naar de klassiek elegant Koloniale stijl past heel goed, onder andere een elegante donkerbruine Chesterfield bank gemaakt van echt leer. Mooie decoratieve klinknagels op de armleuningen onderstrepen de pracht. Een kubusvormige bank met rechte lijnen en hoogwaardige bruine textiel lederen bekleding in lederlook ziet er ook elegant uit. Koloniale banken worden onder andere geassocieerd met rust en sereniteit. Een liefhebber van koloniale meubels geniet ontspannen van het leven op zijn Big Sofa en laat zich niet opjagen. Hij neemt het leven zoals het is.

Richt de woonkamer in koloniale stijl in

Allereerst mogen, naast de Big Sofa in koloniale stijl, de exotische planten en tropische planten niet ontbreken. Orchideeën, jasmijnbloesems en palmbomen halen je koloniale bank echt naar boven. Zorg ervoor dat al je meubels in dezelfde richting neigen en kies voor natuurlijke tinten, zoals roodbruin of donkerbruin. Donkerbruine parketvloer is ideaal. De muren zouden het mooist harmoniëren met het koloniale meubilair in warme en niet te donkere tinten (zoals beige, karamel, zand en terracotta). Foto’s van Afrikaanse landschappen, Afrikaanse maskers of een grote kaart van Afrika aan de muur versterken de mysterieuze en exotische sfeer. Een koloniaal tintje brengt ook veel Kisten gemaakt van donker hout, leren koffers en rieten manden van rotan. Zet ook een Afrikaans houten figuur op je mahoniehouten ladekast. Decoratieve elementen, zoals afbeeldingen, vazen of kommen moeten van natuurlijke materialen zijn gemaakt, of er op zijn minst op lijken. Witte linnen kussenhoezen doen denken aan een zacht koel briesje midden in de hete zomer en katoenen stoffen creëren een gezellige huiselijke sfeer.Recent Posts