Woonkamer in casual industriële stijl – Wat puristenDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Als u een puristische woonkamer met een zekere expressiviteit wilt, zult u zeker genieten van de casual en ruige industriële stijl met zijn industriële hal charme. Een unieke woonsfeer kan worden verkregen door de industriële look te mengen met de vintage stijl.

Woonkamer in loft design: bruin lederen bank en houten salontafel op wielen

Woonkamer in loft design: bruin lederen bank

Karakteristieke materialen

Een woonkamer ingericht in een informele industriële stijl zou idealiter erg groot moeten zijn, met ruwe betonnen muren en met meubels gemaakt van oud hout, zwart ijzer en leer in gebruikte look uitgerust zijn. Deze materialen geven de kamer de stoere charme en authentieke uitstraling die de Industriële Stijl kenmerken.


Een goed idee om de materialen te combineren zou zijn om hout te gebruiken voor de bovenste meer prominente gebieden en ijzer voor de structurele sterkte. De salontafel kan dus worden uitgerust met een houten oppervlak en ijzeren poten.

Woonkamer in industriële stijl

Loft Stijl - Sofa

Daarnaast is hout zeer geschikt voor planken en voor individuele decoratieve elementen aan de muur. Het kan worden gebruikt in meubels en schuifdeuren, waardoor de kamer een natuurlijk tintje krijgt. U kunt investeren in antieke houten kasten en artistiek ontworpen boekenplanken die uw ruimte er nog beter uit laten zien. Houten vloeren zouden ook ideaal zijn voor informele woonkamers in industriële stijl.

Industriële Loft Style – Woonkamer met zwarte bank

Sofa in Industrial Loft Design - Woonkamer

Als er geen mogelijkheid is om een echte stenen muur te bouwen, kan authentiek behang in steenlook worden gebruikt.

Duidelijke randen en rechte vormen

De inrichting in industriële stijl wordt teruggebracht tot de belangrijkste benodigdheden. Deze fabrieksstijl moet duidelijke randen hebben, evenals rechtlijnige en rechthoekige vormen. Gebruik bijvoorbeeld decoratieve planken gemaakt van ijzer of hout in de vorm van verschillende verbonden rechthoeken. Deze zien er geweldig uit in elke kamer en hun grootte kan worden aangepast afhankelijk van de kamer. Kies je toch voor zachte, ronde vormen, gebruik ze dan alleen om voor een subtiel contrast te zorgen.

Loft Woonkamer in Beige

Kleuren van de industriële stijl: bruin, grijs en donkergroen

De kleuren van uw casual woonkamer in industriële stijl moeten een houten bruin zijn met een paar donkergroene en grijze tinten. Deze kleuren zijn zeer geschikt om het er rijp en een beetje vies uit te laten zien. Met een Bank in bruin je kunt niet fout gaan. Omdat het kleurenschema voornamelijk donker is, moet u ervoor zorgen dat u de kleuren alleen op één muur of op sommige meubels gebruikt, anders ziet uw kamer er klein en somber uit.

Een paar kleurrijke decoratieve elementen en scharen aan de muur zorgen voor prachtige accenten aan de gedempte grijze en bruine tinten. Daarom, om het er een beetje “chic” uit te laten zien, moet je een aantal “meer kleurrijke” kleuren gebruiken, zoals roestrood en turquoise blauw. Kleur bijvoorbeeld twee poten van je tafel rood, blauw of geel. Je zou geblazen turquoise tinten kunnen gebruiken voor een deel van de muren. De verlichting kan zacht en mat zijn.

Boekenkast als roomdivider in loftappartementen

Appartementen in industriële stijl zijn ook bekend als Zolder Aangeduid. De term stamt oorspronkelijk uit de tijd na 1940, waarin bijvoorbeeld een hele verdieping van een leegstaande fabriek werd omgebouwd tot appartement en ingericht met meubilair. Daarom zijn de appartementen in loftstijl ruim en open, meestal zonder deuren tussen de individuele kamers. Zodat er in verschillende ruimtes een soort indeling plaatsvindt, worden boekenplanken vaak gebruikt als roomdividers in de woonkamers. Het is het beste om de houten plank in het midden van de kamer te plaatsen, waar u uw enorme verzameling boeken aan bezoekers kunt presenteren.

Natuurlijk kunt u ook een boekenplank bij een groot raam naast uw favoriete fauteuil plaatsen, zodat u kunt genieten van uw koffie en ontspannen in een lichte en vredige sfeer met een boek in uw hand.

Banken, salontafels en decoratie in industriële stijl

Piekfijn Chesterfield banken gemaakt van echt leer in gebruikte look die het beste past bij de Industrial Sty, vooral in bruin of zwart. Als salontafels zijn kisten in vintage look of tafels van ijzer met een houten blad zeer geschikt. Gebruik voor de woonkamer ook een antiek uitziende Kroonluchter en een grote flatscreen-tv als symbool van de vereniging tussen verleden en heden.

Als u wilt experimenteren, kunt u zwarte banken met gele, rode of blauwe kussens. Overdrijf het echter niet met de kleuren en zorg ervoor dat er niet meerdere felle kleuren samen worden gebruikt.

Vergeet niet: uw woonkamer moet een fusie zijn tussen moderne stijlen van woninginrichting in een industriële omgeving. Het moet eruit zien als een fabriekskamer uit de jaren 40: een beetje vies en versleten, maar ingericht met stijl en met een eigen kleurenschema.Recent Posts