Tuinontwerp met hout Tuinmeubelen: 20 motieven met landhuiskarakterDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Houten tuinmeubelen zijn al tientallen jaren populair omdat het zowel stijlvol als praktisch is. Op deze pagina vindt u inspiratie en ideeën voor tuinontwerp met tuindecoratie gemaakt van hout en steen, die een gezellig landhuiskarakter uitstralen en uniek mooi zijn vanwege hun individuele vorm en buitengewone uitstraling. Bijzonder populair zijn Tuintafels van massief hout met metalen poten.

Houten Tuintafel Poten Metaal (2)

Tuinmeubelen in Engelse landhuisstijl in witbruin

Houten tuinmeubelen landhuis stijl.

Tuinmeubelen in boho stijl in bruin

Tuinmeubelen hout boho stijl.

Tuinmeubelen van hout

Houten bank met houten tuintafel

Houten tuinmeubelen bank

Franse landelijke stijl

Tuinontwerp idee: Franse landelijke stijl

Tuinmeubelset met houten pallettafel

Tuinontwerpidee: Twee houten banken met ronde houten tafel

Tuinontwerpidee: koets met bloemen

Tuinontwerp: houten koets met bloemen

Voordelen van balkon- en tuinmeubelen van hout

1) Ze hebben een lange levensduur

Als u regelmatig voor het hout zorgt, dan hebben uw tuinmeubelen een lange levensduur. Als u kiest voor hardhout, kunt u er de komende 20 tot 30 jaar van genieten. Zeer geschikt is eiken-, teak- of essenhout. Maar tuinmeubelen van FSC-gecertificeerd eucalyptushout bieden ook een goede weerstand.

Natuurlijk heeft dergelijk meubilair van hoge kwaliteit ook zijn prijs. Als u uw nieuw gekochte houten tuinstoel niet alleen als decoratie wilt gebruiken, maar er ook comfortabel en veilig op wilt zitten zonder dat de stoel na een paar maanden instort, moet u niet minder dan 80 euro uitgeven aan een klapstoel. Dergelijke stoelen zijn meestal ook ergonomisch gevormd, wat het zitten comfortabeler maakt.

2) Ze passen visueel heel goed in de tuin

In tegenstelling tot kunststof tuinmeubelen past hout visueel heel goed bij de natuurlijke omgeving en ziet het er geweldig uit in bijna elke tuin. Het feit dat het materiaal veel warmte, comfort en romantiek uitstraalt, geeft je het gevoel dat je op vakantie bent.

3) Ze absorberen geen warmte

Metalen meubels kunnen erg heet worden in de zon, dus je moet liever een schaduwrijke locatie kiezen. De meeste bossen absorberen geen warmte, je kunt er op elk moment comfortabel in zitten, of de omgeving nu koel of warm is.

4) Ze zijn veelzijdig

Tuinmeubelen van hout zijn verkrijgbaar in vele variaties. Zelfs als ze eenvoudig lijken in hun basisvorm, kunnen ze worden versierd met kussens of kleurstoffen.

Waar moet rekening mee worden gehouden voor tuinmeubelen?

1) Onderhoud

In tegenstelling tot tuinmeubelen van metaal, is intensieve zorg een of twee keer per jaar vereist om houten tuinmeubelen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Dit verlengt ook de levensduur. De intensiteit van de verzorging is afhankelijk van welke houtsoort je kiest. Teak is minder gevoelig dan grenen of eikenhout. Deze worden gemakkelijker beschadigd door zon of regen.

2) Geef de voorkeur aan hardhout

Meestal wordt aanbevolen om houten tuinmeubelen van hardhout (zoals teak) te kopen. Ze hebben een langere levensduur en zijn gemakkelijker te onderhouden. Het nadeel is dat ze duurder zijn dan zachthouten meubels, maar de levensduur is twee of drie keer langer. Op de lange termijn is de aankoop van hardhouten meubels kosteneffectiever.

3) Let op FSC-afdichtingen

Het kan zijn dat het hout afkomstig is uit gebieden zonder hernieuwbare bomen. Probeer daarom voordat u koopt te informeren of het gebruikte hout afkomstig is uit hernieuwbare bossen en zoek naar de juiste certificering met het FSC-keurmerk.

Vuurschalen en tuinlantaarns: romantische sfeer voor uw tuin

We kijken allemaal uit naar de zomer, naar de lange, gezellige avonden buiten, naar de barbecues onder vrienden met gitaarmuziek en leuke gesprekken, naar de krekels die op de achtergrond fluiten en het kwaken van kikkers uit de nabijgelegen vijver.

Eén ding mag niet ontbreken aan deze sfeer: gezellig licht uit de vuurschaal of de lantaarn in de tuin. Sinds mensenheugenis verwarmen mensen zich bij het vuur omdat het een betoverende, gezellige sfeer creëert.afft. Vuur fascineert ons, we kunnen er uren naar kijken en onszelf verliezen in onze dromen.

Vuurschalen voor warme en gezellige avonden buiten

Vuurschalen zijn een populaire ontmoetingsplaats voor iedereen die graag gezellige uren doorbrengt met geliefden. Een open vuur in een kom is als een uitnodiging om op de bank ervoor te zitten en te genieten van de uitstralende warmte. Als je naar het vuur kijkt, kunnen altijd de beste gesprekken worden gevoerd.

Tuinlantaarns voor romantische stemmingen

Tuinlantaarns creëren een romantische sfeer, vooral voor samenzijn. Je kunt ze in verschillende vormen en afwerkingen op het terras plaatsen en een heel bijzondere sfeer creëren. Maar ook op tuinfeesten zijn sfeervolle lantaarns geschikt om uw gasten belangrijke aanknopingspunten te bieden.

Als u graag een historische charme om u heen heeft, is de lantaarn Pillon precies goed. Het is gebaseerd op de stijl van de vroegere koetslantaarns en vormt zo een brug naar een andere tijd, waarin nog paardenkoetsen door de straten werden gereden en de nachtwaker de tijd op een laat uur aankondigde. Laat deze tijd in je tuin aan je neus voorbijgaan met deze prachtige lantaarn.

De situatie is anders Lantaarn Hedidat brengt een maritieme uitstraling in uw tuin. Het komt het beste tot zijn recht op lichte vlonders, maar ook midden in een Engelse tuin. De trapeziumvorm is ontworpen door latten. Een lantaarn voor moderne tuinen en terrassen.

Resultaat

Houten tuinmeubelen kunnen een prachtige aanvulling zijn op je tuin: praktisch en stijlvol tegelijk. Houd er echter rekening mee dat u uw meubels regelmatig moet onderhouden, zodat het zijn uiterlijk behoudt en belang hecht aan tuinmeubelen uit opnieuw groeiende bossen. Geschikt meubilair voor het interieur zou landhuismeubilair zijn, zoals witte rustieke banken.Recent Posts