TOP 3 slaapbanken met bedstee en veerkernDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Een slaapbank, ook wel functionele bank of slaapbank genoemd, kan in een paar eenvoudige stappen snel worden omgezet in een bed. Zo heb je overdag een comfortabele zitplaats voor gasten en ’s nachts kun je slapen als op een echt bed. Bijzonder populair zijn Slaapbanken met veerkern en bedstee. De veerkern zorgt voor stabiele vulling en de bedbox voor extra opbergruimte voor kussens en dekens.

Onze TOP 3 slaapbanken met bedstee en veerkern

2

INOSIGN slaapbank »Alexander«, boxspring ophanging, incl. bedfunctie en bedstee


» Bekijk op OTTO DE

3

Jockenhöfer Group slaapbank, klassieke slaapbank met individuele, verstelbare


» Bekijk op OTTO DE


Slaapbanken zijn met name geschikt voor studentenappartementen, kinderkamers of kleine appartementen, waar je alleen ruimte hebt voor een bank of voor een bed. Een slaapbank is ook zeer geschikt als logeerbed, omdat het veel comfortabeler is in vergelijking met een opblaasbare matras en meer ruimtebesparend dan een heel apart bed.

Slaapbank met bedstee: De 3-in-1 oplossing

Slaapbank opvouwmechanismen Koopgids
Vanwege hun geïntegreerde bedstee kunnen sommige slaapbanken ook worden gebruikt als ladekasten, naast hun functie als bank en bed. Dat zou de 3-in-1 oplossing zijn. Een slaapbank met bedstee is perfect voor kleine kamers evenals voor Jeugdzaal en Studentenhuisvestingwaar ruimtegebrek is. In de bedstee kunnen dekbedden, kussens, lakens, maar ook kleding die je niet elke dag nodig hebt, worden opgeborgen om ruimte te besparen. Als de kledingkast bijvoorbeeld te klein is, is het logisch om de zomerkleding in de winter in de ene helft van de bedbox op te bergen. Of als je geen kelder hebt, kan de bedstee een goede plek zijn voor het gereedschap.

Slaapbanken met veerkern vs. schuim

Een slaapbank die er goed uitziet en zacht is, is gemakkelijk te vinden. Het wordt echter moeilijker als u op zoek bent naar een functionele bank die niet alleen moet worden gebruikt om te zitten, maar ook om te slapen. Uiterlijk hier realiseer je je dat een slaapbank niet alleen is wat het op het eerste gezicht lijkt te zijn. Want bij het kiezen van een slaapbank speelt het type bekleding, dat verborgen zit in het meubelstuk en dus niet zichtbaar is, een doorslaggevende rol.

Bij het kopen van een nieuwe slaapbank is het eerste wat u moet doen op zoek gaan naar een maatvaste bekleding die zijn oorspronkelijke vorm in de loop van de tijd behoudt. De bekleding van banken kan worden onderverdeeld in 5 verschillende soorten:

Bekleding Types

Bank met veerkern

 • Veerkern + veervoet + schuim
 • Slechts één schuimstuk met schuimdichtheid < dan 30 kg per m3Bank met schuim
 • Schuimdichtheid schuim > dan 30 kg per m3
 • Ophanging + schuim

De veerbasis kan worden onderverdeeld in 2 soorten:

 1. Nosag suspensie
 2. Asveerophanging

Vulling met veerkern: maatvast en goed voor de rug

Wat voor normale bedden geldt, geldt ook voor slaapbanken: Als je op het verkeerde matras ligt, Rugpijn voorgeprogrammeerd en je slaapt slecht. Iedereen kan zich toch voorstellen dat de losse variant met de zituitsparingen is niet per se geschikt om te slapen. Een goede slaapbank moet de wervelkolom ondersteuning geven en voldoende weerstand bieden, dus het is beter om stevig te zijn dan te zacht. Daarom wordt voor slaapbanken vaak bekleding met een veerkern aanbevolen in plaats van pure schuimvulling. Banken met veerkern worden als robuust en duurzaam beschouwd. Ze bieden over het algemeen een stevigere zit, vestigen zich niet zo snel en zijn beter geschikt voor een gezonde en diepe slaap.

Hoe wordt een bank met een veerkern geconstrueerd?

In een slaapbank met veerkern zijn spiraalveren verticaal gerangschikt naar de stoel in de bekleding. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Pocketveerkern, Bonell veerkern en cilindrische veerkern (klassieke veerkern).

Veerkern ArTien

 1. Pocket veerkern
 2. Bonell veerkern
 3. Cilindrische veerkern (klassieke veerkern).

Met de cilinderveerkern wordt het ophangingseffect bereikt door het feit dat de afzonderlijke veren eenvoudig met elkaar verbonden zijn door spiralen. De Bonell veerkern is een verbeterde doorontwikkeling van de cilinderveerkern, waarbij de veerkop een groter oppervlak heeft en daarmee de Ophanging reageert met een soort “intelligentie” op verschillende belastingen. Bij lage druk reageert de veer met een hogere elasticiteit en blijft zachter. Als de weerstand door het lichaam toeneemt, zakt de zitting niet, maar wordt deze steviger, omdat de elasticiteit van de veer afneemt. De Pocket veerkern, waarin de individuele veren in hun eigen zak zijn verpakt, is de duurste / luxe variant. Dit heeft een hogere puntelasticiteit op. Een veerkern zonder zakken biedt echter over het algemeen ook een goede weerstand en aanpassingsvermogen.

Verder zijn bij een slaapbank met veerkern de veren bedekt met schuim of door meerdere schuimlagen, zodat je de veren niet voelt. Afhankelijk van de hardheid en verwerking van het schuim is het zitcomfort beter of slechter. Daarom moet u uiteindelijk vertrouwen op beoordelingen van andere gebruikers in plaats van op de indicatie of Bonell veerkern of cilindrische veerkern.

Schuimdichtheid voor banken zonder veerkern

Als uw droombank geen veerkern bevat, moet u letten op de dichtheid van het schuim of op zijn minst een golfveer. Voor de meeste banken wordt de schuimdichtheid gemeten in de unit [kg /m3] en biedt een goed oriëntatiepunt voor de hoge kwaliteit van de bekleding. Het schuim moet een hoge schuimdichtheid hebben van minimaal 30 kg/m3 (hoe hoger hoe beter). Het voordeel van het kussen met een hoge dichtheid is dat het ook bij zwaarder of langdurig gebruik zijn vorm behoudt en niet bezwijkt. Er zijn na verloop van tijd geen stoeluitsparingen en het lichaam wordt goed ondersteund. In het geval van een bijzonder hoogwaardige bank is er ook een Nosag suspensie of Asveerophanging. Deze ophanging biedt een extra, elastische ondersteuning voor de schuimvulling. Vooral mensen met rugklachten moeten niet kiezen voor een te losse vulling, maar eerder voor een strakke, zodat de rug goed ondersteund wordt. In dit geval moet je niet in de bank zakken, maar rechtop kunnen zitten. Een stevigere pasvorm moet ook de voorkeur hebben voor ouderen, omdat ze veel gemakkelijker uit uw stoel komen in vergelijking met een bank met verzonken bekleding.

Een combinatie van golfvering en schuim biedt meestal niet de sterkte en weerstand van een veerkussen. Het is daarom meer geschikt voor mensen die niet per se harde vulling nodig hebben en slechts af en toe de slaapbank gebruiken om te slapen.

Opvouwmechanismen voor slaapbanken met bedbox en veerkern

 • Slaapbank met opvouwmechanisme
 • Uitschuifbare slaapbank

Eenvoudig vouwmechanisme

Slaapbank uitschuifbaar
Er zijn verschillende mechanismen waarmee een slaapbank in een bed wordt veranderd. Er zijn slaapbanken die je uit elkaar moet trekken om het ligvlak naar buiten te brengen, of die waar een matras van binnenuit moet worden uitgeklapt. Bij andere slaapbanken daarentegen moet de rugleuning worden neergeklapt om een ligoppervlak te creëren. Ongeacht welk systeem wordt gebruikt, het opvouwen of uittrekken van de slaapbank moet geruisloos en zonder veel moeite mogelijk zijn. Als een slaapbank geen goed vouwmechanisme heeft en vaak wordt uitgeklapt en gesloten, kan het snel een geval worden voor grofvuil. Hoewel dure slaapbanken meestal een eenvoudig en stil vouwmechanisme hebben, moet u het vouwen controleren voordat u goedkopere vertegenwoordigers onder de 200 euro koopt.

De structuur van de slaapbank met bedstee en veerkern: metaal of massief hout?

Het frame van een slaapbank kan worden onderverdeeld in 4 soorten:

 • Houten frame
 • Massief houten frame
 • Metalen frame
 • Kunststof frame

Het voordeel van een metalen frame ten opzichte van een houten frame is dat het metaal niet (of minimaal) veroudert en een vrijwel onbeperkte levensduur heeft. Aan de andere kant creëert natuurlijk hout eene natuurlijke en gezonde sfeer in de woonkamer. Massief hout “ademt” en ruikt en het is zeer robuust. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over vervuilende stoffen met massief hout.

De bekledingshoes van een slaapbank met bedstee en veerkern

Goedkope slaapbanken zijn meestal niet uitgerust met bankhoezen, of je kunt de hoes niet zomaar wassen. Een hoogwaardige slaapbank daarentegen heeft meestal een bankhoes, die door middel van een rits kan worden afgetrokken en wasbaar is. Als je verliefd bent geworden op een bank die geen bankhoes heeft, kun je als alternatief de zitting en het scheve oppervlak bedekken met kleur-matching, decoratieve dekens en zo slijtage van de stof voorkomen of uitstellen.

Hoeveel moet een goede slaapbank met bedstee en lentekern kosten?

Een slaapbank kan worden gekocht voor 300 euro. Dergelijke goedkope modellen zijn echter niet bijzonder duurzaam en van goede kwaliteit, dus ze kunnen slechts voor een beperkte periode worden aanbevolen, zoals tijdens je studie of als je van plan bent om over een paar jaar toch te verhuizen en nieuwe meubels te kopen. Goede slaapbanken met bedsteetjes kosten tussen ongeveer 500 en 700 euro. In dit prijssegment kunt u aanzienlijk meer kwaliteit en duurzaamheid verwachten. Dergelijke banken kunnen vaker worden gebruikt als een bed zonder na een paar maanden door te zakken. Ook kan men in deze prijsklasse al uitgaan van een zeer comfortabele bekleding.

In alle gevallen is het nuttig om de beoordelingen van andere gebruikers op internet te lezen voordat u koopt (op de websites van veel online winkels hebben gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid om hun eigen recensie te schrijven). Op sommige productpagina’s staan zelfs video’s die het exacte vouwmechanisme van een slaapbank laten zien. Zo kun je snel goede slaapbanken vinden.

Slaapbanken met bedstee en veerkern en het onderwerp verontreinigende stoffen

Wie na het kopen van een slaapbank met bedstee en veerkern merkt dat zijn nieuwe meubelstuk een specifieke geur uitstraalt, kan een aanwijzing zijn dat verontreinigende stoffen in verhoogde concentraties aanwezig zijn. Een eerste geur is normaal voor nieuwe meubels, maar het moet als een alarmsignaal worden beschouwd als de geur zelfs na enkele weken niet verdwijnt.

Het gas Formaldehyde is geclassificeerd als giftig, allergeen en zelfs kankerverwekkend. En toch kun je het vinden in de meerderheid van de meubels die tegenwoordig worden verkocht. De reden is dat, in tegenstelling tot massief houten meubels, veel van de moderne meubels van vandaag zijn gemaakt van houten spaanplaat. Bij de productie van spaanplaat worden bijvoorbeeld lijmsystemen gebruikt, die voornamelijk verbindingen met formaldehyde bevatten. Allereerst, Houtsnippers aan elkaar gelijmd en dan in een plaat gedrukt. Na het uitharden van de Lijm zal onder andere, Formaldehyde in de vorm van een penetrant ruikend gas. En dat voor een tijdje. Het kan dus zijn dat nadat het meubilair is geleverd, wekenlang de giftig gas dat vrijkomt en hoopt zich op in de omringende lucht. Dit kan merkbaar zijn bij irritatie van de luchtwegen of ogen, gebrek aan concentratie, allergieën of slaapstoornissen (afhankelijk van hoe hoog de concentratie is en hoe gevoelig je bent). Er is dus een verschil of je banken koopt met een massief houten frame of een met vervuilend bedekt frame of een bank met een niet-geteste houten spaanplaat.

Erger dan formaldehyde zijn echter stoffen die niet te ruiken zijn, zodat chronische gezondheidsproblemen in de loop van de tijd onopgemerkt optreden. Vooral Vooral baby’s en peuters lopen risico, omdat aan de ene kant hun immuunsysteem nog niet sterk genoeg is en aan de andere kant hun metabolisme sneller is dan bij volwassenen. Bovendien is de hoeveelheid ingenomen verontreinigende stoffen automatisch hoger dan bij volwassenen, omdat hun lichaamsgrootte relatief kleiner is.

Hoewel er spaanplaten zijn, die met Lijmen zonder formaldehyde (deze lijmen dragen de naam “polymere isocyanaten” (PMDI)). Deze zijn echter dienovereenkomstig liever of verhoog de prijs van het meubilair. Zo wordt het begrijpelijk waarom goede meubels duur zijn.

Hoe herken je emissiearme slaapbanken met bedstee en veerkern?

De volgende keurmerken geven houvast: De “Blauwe Engel”, omdats “Golden M” en het zegel “LGA-pollutant-tested”. Bovendien is de indicatie van de emissieklasse van de spaanplaat zeer nuttig.

 • “Golden M”, het RAL-keurmerk

De kwaliteitsrichtlijnen voor het toekennen van het kwaliteitskeurmerk, de “Gouden M”, zijn streng. Bijvoorbeeld de Grenswaarde voor formaldehyde bij < 0,05 ppm (parts per million), terwijl de wettelijke limiet met 0,1 ppm twee keer zo hoog is. De Gütegemeinschaft Möbel e.V. (DGM) kent dit zegel alleen toe aan meubels met bijzonder lage formaldehydewaarden, die gevoelige mensen niet mogen schaden. Naast formaldehyde wordt er ook gezocht naar stoffen, zoals: Biociden, lindaan, zware metalen, resterende oplosmiddelen en aromatische koolwaterstoffen. En dat is nog niet alles, het hele productieproces moet ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Daarnaast wordt de duurzaamheid, stabiliteit, afwerking van het meubilair en nog veel meer gecontroleerd, wat nuttig kan zijn voor de consument. Alle tests worden uitgevoerd in onafhankelijke testlaboratoria en het meubilair wordt geïnspecteerd door neutrale experts. Het begin van de Oppervlak dateren uit 1963 – ook toen vond een eerste fusie plaats Duitse fabrikant. Ze handhaafden vanaf het begin zeer hoge kwaliteitsnormen. Tot op heden hebben meer dan 70 bekende meubelfabrikanten zich aangesloten bij de DGM en zich vrijwillig onderworpen aan de eisen voor de kwaliteit van hun producten – inclusief banken. De tests die deel uitmaken van de naleving van de kwaliteitseisen zijn de toepasselijke test- en kwaliteitsvoorschriften van de DGM, die zijn gespecificeerd in de Standaard RAL GZ 430 zijn gedefinieerd

 • “LGA-getest op verontreinigende stoffen”

Het zegel “LGA-schadstoffgeprüft” van de Landesgewerbeanstalt Bayern vermeldt ook dat het emissiearme en emissiearme meubels zijn. Het betekent onder andere dat de Formaldehyde-emissie tot < 0,05 ppm en ook dat bepaalde grenswaarden voor de emissie van kankerverwekkende stoffen in acht worden genomen.

Een andere indicatie van emissiearm meubilair is de emissieklasse van spaanplaat. Dit geeft de verdampingswaarde van de formaldehyde aan, of hoeveel gas er uit de spaanplaat ontsnapt. Er zijn drie emissieklassen: E1, E2 en E3. De beste emissieklasse is de E1, waarbij de verdampingswaarde minder dan 0,01 % is. Meubels met spaanplaat van de E1-klasse kunnen met een gerust hart worden gekocht, omdat dit het minste gezondheidsrisico vormt.

Bij een bankframe van massief hout of een massief houten tafel moet je je natuurlijk geen zorgen maken over het ruimteklimaat, want hier worden geen houtsnippers aan elkaar gelijmd tot spaanplaat, maar worden massief houten onderdelen direct gebruikt.

Met de “Blauwe Engel” milieuvriendelijke producten Gemarkeerd. Er staat echter niet dat het meubilair bijvoorbeeld volledig vrij is van schadelijke stoffen, maar dat het wordt beschouwd als Lage uitstoot werden geclassificeerd. Het federale ministerie van Milieu, het Federaal Milieuagentschap en RAL (Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V.) zijn betrokken bij de toekenning van het label.

Voorzorgsmaatregel na de aankoop van slaapbanken met bedstee en veerkern

Kortom, u moet nieuw gekochte meubels eerst goed ventileren, zodat overblijfselen van oplosmiddelen kunnen verdampen: bijvoorbeeld een maand met het raam open in de kamer en tijdens het slapen in een andere kamer op een uitschuifbare bank of een logeerbed.

 • Berkenvijg absorbeert formaldehyde

Wie had gedacht dat kamerplanten, zoals de berkenvijg (Ficus benjamina) en de timmerman aralia (Fatsia japonica), tot 80 procent van de formaldehyde uit de lucht binnenshuis kunnen opnemen? Dit is precies de conclusie van Koreaanse onderzoekers bij het onderzoeken van het absorptiegedrag van deze planten. Het is belangrijk dat de berkenvijg zoveel mogelijk bladeren heeft om zoveel mogelijk van het giftige gas te kunnen doorslikken.

Als u al enige tijd klachten heeft die betrekking hebben op de aanschaf van het nieuwe meubilair, dient u contact op te nemen met een deskundige instantie, zoals het Institute for Applied Environmental Research (IfAU) e.V., of een meting van de concentratie van verontreinigende stoffen te bestellen bij een gecertificeerd meetinstituut. Bij een positieve meting die een verband bewijst, is het hoog tijd om afscheid te nemen van het giftige meubilair. Hoe duur ze ook waren.

Schatting van het formaldehydegehalte in de lucht met de Bio Check

Een eerste schatting van het formaldehydegehalte in de lucht biedt de Bio Check Formaldehyde, die bij Amazon kan worden gekocht. Dit is een testprocedure die in Duitsland is gemaakt en in slechts 2 uur resultaten oplevert. De eenvoudigste manier om emissiearme slaapbanken te krijgen, is door onbehandeld massief hout of massief houten meubels te kopen die geen spaanplaat bevatten en dus geen formaldehyde kan ontsnappen. Of als alternatief: meubels met de “Golden M”. Daarnaast moet je je meubels niet in een goedkope discounter kopen, maar letten op kwaliteit.

Video: www.zdf.de: WISO-plus-Gifte-Daheim (12.03.12)

Bronnen: dgk.de, wikipedia.org, welt.de, label-online.de

“Fredriks” – Minimalistische slaapbank tegen een betaalbare prijs

Fredriks – de naam staat voor moderne en minimalistische meubels. De banken van dit merk zijn, in tegenstelling tot andere designbanken, betaalbaar voor iedereen en hebben niet alleen het doel om de villa’s van Hollywood-sterren te verfraaien. Hoge bankkwaliteit is hier beschikbaar tegen een eerlijke prijs. Als het gaat om design, richt Fredriks zich op minimalisme: het ontwerp van het meubilair is altijd eenvoudig en tijdloos. Het merk verbindt zich niet aan een doelgroep. Fredriks banken zijn te vinden in de ruime flatgebouwen van ondernemers en in gedeelde flats van studenten die graag in stijl willen wonen. Naast banken zoals de Cardini Due en Frizzo slaapbanken, bevat de Fredriks collectie ook salontafels of lampen en andere woonaccessoires. De zwarte Greenwich leren bank uit de Fredriks sofa collectie is de belichaming van moderniteit. Toch laat de kubieke, minimalistische vorm geen accenten achterwege, zoals de decoratieve naden op de zitkussens. Greenwich nodigt u uit om achterover te leunen en te genieten van wat vrije tijd, misschien tijdens een spannende film of een romantische knuffelavond.[/box]

De Cardini Due slaapbank van ontwerper Fredriks is waarschijnlijk de goedkoopste chique functionele bank die je op dit moment kunt kopen, en het is heel anders dan andere slaapbanken. Het brengt frisheid en lichtheid in de woonkamer met zijn moderne, minimalistische en innovatieve ontwerp. Met zijn rechtlijnige houding en dunne voeten in tweeën vertakt, doet hij denken aan een trotse adelaar die zijn klauwen uitstrekt voor een landing. De designbank staat voor flexibiliteit en moderne tijdgeest: hij zweeft letterlijk boven de vloer en brengt het gevoel van vrijheid over. Cardini Due is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen, waaronder beige (microvezel), groen (microvezel), rood (microvezel), gevlekt grijs (viscosemix) en blauw (katoenen stof). Natuurlijk is de rode versie bijzonder expressief en opvallend.

De hoge schuimdichtheid de bekleding van 36 kg/m³ (zowel van de zitting als van de rugleuning) zorgen voor een comfortabele medium-hard zitervaring en een goede maatvastheid van de zitting. Goedkope banken met lage schuimdichtheden hebben daarentegen de neiging om deuken en zitputten te vormen, wat er niet meer zo mooi uitziet en leidt tot een minder ergonomische en nogal ongemakkelijke zitervaring. Daarnaast is de Cardini Due voorzien van een metalen frame dat voor de nodige stabiliteit zorgt.

Met een breedte van 120 cm neemt de design slaapbank Cardini Due relatief weinig ruimte in beslag in de kamer, en toch is hij groot genoeg voor twee gasten om erop te slapen. Daarnaast heeft de slaapbank een royale lengte van 192 cm als uitgeklapt bed. De ombouw tot een logeerbed is eenvoudig en kan in slechts een paar eenvoudige stappen worden gedaan. Het is praktisch dat de hoes kan worden verwijderd voor reiniging en dat de rugkussens worden meegeleverd. Je hoeft ze dus niet apart te kopen.

Design slaapbank Frizzo: Verstelbare rugleuning

De Frizzo slaapbank is ook een creatie van ontwerper Fredriks. In dit model is de zitting breder (136 en niet 120 cm) in vergelijking met de Cardini Due slaapbank. Het ligvlak is navenant royaler: 136 cm x 200 cm. Het bijzondere hier is echter de oneindig variabele verstelling van de rugleuning. Door de extra verstelmogelijkheden kan de bank ook gebruikt worden als ontspanningsstoel voor tussendoor, en niet alleen als bed. Overeenkomstige foto’s zijn te zien op de productpagina van de winkel fashionforhome.de. Daar lees je reviews van klanten over de design slaapbank Frizzo. Samenvattend kan gesteld worden dat consumenten enthousiast zijn: van het gebruiksgemak en de aanpassingAlles wordt geprezen, tot aan het design en het comfort toe.

Fredrik’s slaapbanken zijn precies goed voor degenen die hun individualiteit willen uitleven en een frisse wind in hun leven willen brengen. En dit alles zonder het gevoel van bruikbaarheid te verliezen. Als je niet per se de tussenstanden van de Frizzo bank nodig hebt, ben je goed bediend met de goedkopere design slaapbank Cardini Due. Als u uzelf echter wilt trakteren op een beetje meer luxe, is de Frizzo slaapbank de betere keuze.

Fauteuil en fauteuil bed

Als u op zoek bent naar een slaapstoel onder de 600 euro, de slaapbank Copperfield en de bedstoel Cardini Uno op. Deze hebben een absoluut chique en innovatief ontwerp met een stijlvolle minimalistische structuur. Dit zijn hoogwaardige merkartikelen van fineren en STUDIO KOPENHAGEN. De merken staan bekend om het moderne en frisse design van hun unieke meubels. Zowel de Copperfield fauteuil als de Cardini Uno fauteuil zijn eenvoudig uit te klappen en om te bouwen tot een bed met slechts een paar handgrepen. Beide bedstoelen bieden een medium tot stevige pasvorm. Dit betekent dat de rug tijdens het slapen beter wordt ondersteund door het stevigere oppervlak in vergelijking met een zacht en los zitkussen. Verder zijn beide slaapbanken voorzien van een rugkussen voor meer comfort en op beide modellen kunt u de stoffen hoes verwijderen voor reiniging.

Opvallend verschil hierbij zijn de schuimdichtheden. De schuimdichtheid geeft informatie over hoe maatvast de bekleding is. Over het algemeen wordt een schuimdichtheid van meer dan 30 kg/m³ aanbevolen, zoals het geval is bij het Cardini Uno-model. Je zou dus kunnen concluderen over een bekleding van hogere kwaliteit in de dwarsligger Cardini Uno. Aan de andere kant heeft de Copperfield fauteuil het grotere ligvlak met een breedte van 92 cm en een royale lengte van 196 cm (Cardini Uno: breedte 84 cm x lengte 192 cm) en biedt dus meer ruimte om te slapen. Opgemerkt moet worden dat vooral de slaapstoel Copperfield met zijn breedte van 92 cm iets groter is dan men zou verwachten van een “normale” fauteuil. Als gevolg hiervan is het niet noodzakelijkerwijs geschikt voor kleine kamers. Twee van dergelijke fauteuils hebben gemakkelijk de grootte van een bank en kunnen ze vervangen in de woonkamer, waarbij je dan 2 logeerbedden beschikbaar zou hebben (ter vergelijking: Cardini Uno met breedte 84 cm x lengte 192 cm). Daarnaast worden beide bedstoelen daar in verschillende kleuren aangeboden. Het Copperfield fauteuilbed is verkrijgbaar in Rood, beige-groen, beige, blauw, bruinzwart, grijszwart en zwart en de Cardini Uno in Rood, beige, groen, zwart, grijs, gevlekt grijs en blauw.

Meer tips voor comfortabel wonen in kleine kamers

Naast een slaapbank met bedstee, kunnen andere multifunctionele meubels meer ruimte creëren en de kamers meer open laten lijken, zoals een Uitschuifbare tafel, een inklapbare tafel of kruk met doos. Als u uw slaapbank in een kleine kamer wilt plaatsen, moet u lichte tinten en koude kleuren kiezen voor de muurkleur, zoals wit / beige of lichtblauw. Deze laten de kamer groter en opener lijken en hebben ook een kalmerend effect. Rode of bruine kleuren muren zouden de ruimte verpletteren en je het gevoel geven van nog meer strakheid. Of u kunt slechts één muur in kleur schilderen of 2-3 gekleurde strepen of kleine patronen als accenten instellen. Het ziet er mooi en uniform uit als je de kleuraccenten van de muur in je meubels vangt. Als u bijvoorbeeld een rode horizontale of longitudinale streep of een patroon van kleine rode bloemen op de witte muur heeft, zou een rode slaapbank er heel goed mee harmoniëren. Zet in ieder geval ook een grote spiegel in de kamer, want door meubels en licht te reflecteren, lijkt de kamer veel groter en helderder.

Resultaat

Voordat u een slaapbank met een bedbox en veerkern koopt, moet u vooral letten op de kwaliteit van de bekleding en een eenvoudig vouwmechanisme. Niets kan dus een gezonde en rustgevende slaap in de weg staan.Recent Posts