Soorten Chesterfield Stoelen


Iedereen kan genieten van een beetje elegantie in hun dagelijks leven. Of het nu in het eten dat je eet, de plaatsen waar je gaat, of de meubels die je koopt. Als het gaat om stoelen, kunnen de soorten Chesterfield stoelen en banken die er zijn gemakkelijk de luxe bieden waarnaar u op zoek bent.

Ga met ons mee als we kijken naar een uitsplitsing van deze welvarende stijlen van meubilair, de soorten die het komt in, en de geschiedenis achter dit alles.

Wat definieert een Chesterfield Sofa?

Chesterfield stoelen en sofa’s hebben een zeer kenmerkende en vintage uitstraling. Ze kunnen een vleugje luxe toevoegen aan vele kamers in uw huis.

U ziet ze misschien niet in lounges of woonkamers vanwege hun high-end uitstraling, maar ze verschijnen vaak in tekenkamers.

De opties van vandaag komen in een enorme verscheidenheid van kleuren. Ze hebben ook verschillende stijlen en vormen waaruit u kunt kiezen, zodat u ze naar hartelust kunt aanpassen.
Branagh Chesterfield Bank
De meest bekende vorm van Chesterfield bank is de rechte en kuif rug soorten. Hoewel ze zien er verschillend uit in hun ontwerp, de gekuifde rug biedt eigenlijk een betere zijdelingse ruggensteun.

Een ander kenmerk is de lengte van de benen. Sommige Chesterfields hebben hoge of lage poten. Dit type van stoel en bank is een Britse klassieker en heeft een hoge reputatie voor kwaliteit.

De beste Chesterfield banken zijn gemaakt van hout leer, en stof. Als de markt is gegroeid door de jaren heen, zijn sommige bedrijven verkopen goedkopere opties die vergelijkbaar uiterlijk hebben, maar vallen onder de hoge normen die door het oorspronkelijke ontwerp.

Goedkopere Chesterfields zijn aantrekkelijk vanwege hun prijs, maar ze missen de duurzaamheid en het comfort dat u van de naam zou verwachten. Dit is te wijten aan de minder dan ideale fabricage en de slechte kwaliteit van de materialen die in de minder authentieke opties worden gebruikt.

Als u daarentegen op zoek bent naar een Chesterfield van hoge kwaliteit, moet u op zoek gaan naar doorgewinterd beukenhout en dikke rails. Voor het onderhoud van het frame moeten hoekblokken worden gebruikt die met schroeven zijn vastgezet.

De andere aspecten van een kwaliteit Chesterfield stoel moeten zijn echte materialen (geen synthetische), ruime vulling, en sterke vering. Als u uw opties zorgvuldig inspecteert, zal het duidelijk worden welke authentiek zijn vanwege hun superieure ontwerp en fabricage.

De 5 Types Chesterfield Stoelen en Banken

Chesterfields zijn sofa’s met diepe knopen die bekend staan om hun kwaliteit en robuuste historische betekenis. Ze bestaan in vijf verschillende uitvoeringen:

Tweezits bank van leer

Dit is een kleiner ontwerp bedoeld voor twee personen, en vaak met de hand bekleed in authentiek leder. De ingewikkelde details en het uitmuntende vakmanschap zorgen ervoor dat dit type er telkens weer uitspringt.
twee zits lederen Chesterfield Sofa

Driezits lederen sofa’s

Chesterfield sofa’s zijn er ook in grotere maten, bedoeld voor drie personen. Deze types zijn er in verschillende kleuren, zoals zwart, bruin, rood, groen en blauw.
drie zits lederen sofa's voor soorten van Chesterfield stoelen

Lederen Club Stoel

De clubzetel neemt hetzelfde geknoopte ontwerp van de sofa en zet het in een stoel met hoge rugleuning die gemakkelijk in de hoek van elke kamer past. Dezelfde principes worden hier toegepast, met hoge poten en ruime armleuningen.
Lederen Club Chesterfield stoel

Lederen slaapbank

U zult ook opties vinden voor zowel tweezits als driezits slaapbanken. Deze hebben hetzelfde ontwerp als de standaard sofa’s, met een uitklapbaar bed voor gasten.
Chesterfield lederen slaapbank

Queen Anne fauteuil

Deze variant van een Chesterfield stoel maakt gebruik van het iconische geknoopte materiaal met dikke armleuningen en een hoge rug. De Queen Anne stijl wordt hier gecombineerd met Chesterfield om een prominente en zeer opvallende fauteuil te maken.
Chesterfield Queen Anne Fauteuil

De iconische geschiedenis van Chesterfield stoelen en sofa’s

Het gebruik van de term “Chesterfield” om een lederen zetel te beschrijven, gaat terug tot de jaren 1800. Historici geloven dat Lord Philip Stanhope, de 4 Graaf van Chesterfield, opdracht gaf voor de eerste leren chesterfield bank.
Philip Stanhope, 4e graaf van Chesterfield
Dit was het moment waarop het unieke ontwerp met diepe knopen voor het eerst opdook. Dit werd gecombineerd met een gewatteerde lederen bekleding en een lage basis voor de zitting. De graaf stond in deze tijd bekend als een belangrijke trendsetter.

Toen hij opdracht gaf voor de stoel, vroeg hij om een meubelstuk waarmee hij comfortabel rechtop kon zitten zonder dat zijn kleren kreukelden. Dit was waar de inspiratie voor de gerolde armen, de diepe knopen en de ruglengte van de chesterfield vandaan kwam.

Hoewel er geen specifiek bewijs is voor deze ontstaansgeschiedenis, wordt algemeen aangenomen dat dit het eerste exemplaar van dit ontwerp is. In de loop der jaren werd dit ontwerp de eerste keuze van gentlemen’s clubs in Londen.

De stoelen werden door de ambtenaren van het Koninklijk Leger naar de Britse koloniën geëxporteerd. Ze werden al snel een symbool van Britse stijl en luxe. Ze waren vooral populair tijdens het Victoriaanse tijdperk, waar ze het middelpunt van de huiskamers werden.

Het ontwerp is ook geassocieerd met psychoanalytici, zoals Sigmund Freud oorspronkelijk een bank gebruikt tijdens sessies met patiënten. In de moderne wereld, zijn chesterfield banken gebruikt in bedrijven, kantoren hotels, en prive-woningen.
Chesterfield twee zits lederen sofa
Het is een tijdloos ontwerp dat heeft standgehouden door honderden jaren te staan als een van de meest historisch belangrijke stukken van meubilair ooit gemaakt. Voor sommigen is het een antieke stijl die symbool staat voor luxe.

Anderen hebben het concept aangepast in meer moderne ontwerpen, wat aantoont dat deze stijl tot ver in de toekomst zal blijven bestaan.

Fijn meubilair voor elke omgeving

Alle soorten chesterfield stoelen of sofa’s bieden een gelijk niveau van luxe en kwaliteit. Hoewel u goedkopere opties kunt vinden, wint het authentieke ontwerp het op het vlak van duurzaamheid en comfort.

Met een rijke geschiedenis die honderden jaren teruggaat, is het echt een iconisch meubelstuk. De diepe knopen en het gewatteerde ontwerp met authentiek leder en hout definiëren dit type stoel en bank.

De volgende keer dat u een vleugje luxe in uw kamer nodig heeft, overweeg dan dit klassieke en innemende ontwerp.

Recent Posts