Rode banken – krachtig en levendigDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Sofa Red - Moderne woonkamer met open haard (Envato)

Er zijn mensen die nooit een rode bank zouden kopen omdat ze niet weten waar ze het nieuwe meubelstuk mee moeten combineren. Of je wilt gewoon een zitset die niet opvalt. Goed geënsceneerd geeft de rode bank echter een warme, gezellig-verkwikkend Sfeer die ook je gezondheid ten goede komt.

Rode bank – geassocieerd met wilskracht, levendigheid en sensualiteit

Rood symboliseert alles wat een Levendige, “geleefd” leven: Rood is zinnelijk, rood is binnen Kracht en vuur, rood is Passie. Rood wordt geassocieerd met “zoet” en “pittig”, en het impliceert het “verboden” in het leven. T is Gevaar en hitte, Kracht en vastberadenheid in één. Mensen die bereid zijn om het “rood” in hun leven toe te laten, zijn niet bang. U bent zelfverzekerd en dapperom alles onder ogen te zien. De eigenaar van een rode bank zal zeker niet beschuldigd worden van een saai karakter of gebrek aan wilskracht. In China en Rusland staat de kleur rood voor rijkdom en laat zien dat iets waardevol is.

4

Jockenhöfer Group Grote bank, inclusief losse rug en decoratieve kussens, gratis in de kamer s


» Bekijk op OTTO DERood verhoogt het metabolisme met 13,4%

Wist je dat het menselijk metabolisme met 13,4% wordt verhoogd bij het zien van rood? Rood kan dus een eetlustverhogend effect hebben en onze vitaliteit stimuleren. Als je je zwak en moe voelt, moet je een paar rode kleuraccenten in je woonkamer instellen en het effect observeren. Rood is over het algemeen verkwikkend, maar alleen als het niet te veel is! (Bron: [1])

Robijnrood, bruinrood: een discreet alternatief voor felrood

Rode banken zijn niet beperkt tot de typische heldere en felrode tinten, maar ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurgradaties. Sommige van de kleurvarianten, zoals de Robijn En dat Bruinrood breng op een discrete manier, stijl, Klasse en elegantie in je woonkamer zonder de expressiviteit te verliezen.

Marsala – Pantone Kleur van het Jaar 2015

Warm, dicht bij de natuur en diepzinnig, de Subtiel roodbruin Kleur “Marsala”, vernoemd naar een Siciliaanse versterkte wijn. Dit werd zelfs goedgekeurd door het Amerikaanse Pantone Color Institute. Pantone Kleur van het Jaar 2015 uitverkoren. Aards in zijn basistoon straalt de kleur veel warmte en kracht uit. Een bank in de kleur “Marsala” zorgt voor ontspanning voor lichaam en geest.

Rode bank gekocht. Hoe ontwerp ik de woonkamer?

Rode bank met witte fauteuil (Envato)

Een rode bank staat niet alleen in de kamer, onopvallend en stil. Nee, het trekt ieders aandacht als een magneet en schreeuwt om gezien te worden. Het zal het middelpunt in je woonkamer zijn: trots, grandioospiekfijn…

En omdat rood een zeer krachtige en dominante kleur is, moet de decoratie in de woonkamer verstandig worden gekozen. De verkeerde muurkleur, of te veel rode decoratieve elementen, kan alle positieve effecten van deze krachtige kleur in negatieve effecten veranderen.

Sofa Rood - Oosters - Envato

Als u bijvoorbeeld de muren in rood of een andere felle kleur schildert, ziet de woonkamer er rommelig, beklemmend en agressief uit, in plaats van levendig en warm. Voor de muurverf zijn neutrale kleuren het meest geschikt, zoals: Wit, bruin/lichtbruinen grijs. Een interessante mogelijkheid is grijs of bruine blokstrepen op een witte muur en zwart-wit foto’s. Daarnaast kan een rode bank heel goed met witte fauteuils, krukken en kussens combineren. Het rood zelf mag alleen als accent worden gebruikt: bijvoorbeeld een paar rode glazen vazen, tapijt met rode ornamenten of een grote afbeelding met rode kleurspatten.

Koraalkleurentrend – kleurrijke Zuidzeeflair voor lichtgevendImmunogeen

Koraal is een kleur die sterke associaties oproept en misschien dagdromen van een kleurrijke onderwaterwereld stimuleert. Deze Zuidzee-flair omvat vissen die rond een rif zwemmen, een paradijselijke pracht van bloemen en voor uw woonkamer: decoratie-ideeën in koraal.

Elegantie en veelzijdigheid: De kleurenwereld van “Koralle”

Koraal behoort tot de Pastel, maar kan ook Helder Neem tint aan. Met deze prachtige kleur kun je veel experimenteren. Het heeft vele tinten, waarvan sommige meer in de Oranje, anderen meer in de Rood of rosé. Maar bovenal is koraal een waar combinatiewonder. Je kunt de tint ideaal combineren met wit, vanille, grijs, lichtgroen, lichtgeel of bruin. Koraal is een mooie en nobele schaduw. Koralen zijn zeer waardevolle wezens – hun riffen worden in toenemende mate bedreigd door omgevingsinvloeden. Daarom neemt hun waarde voortdurend toe en loopt de elegantie van de schaduw parallel.

Het goede nieuws: je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen, een duikcursus te volgen en te duiken naar echte koralen: veel meubels en decoratieve items kunnen gemakkelijk in deze kleur worden gekocht.

Woonkamer met bank in koraal

Als principe: Overdrijf niet, maar zet gerichte accenten in koraal. Om de intense kleur stijlvol te integreren in uw woninginrichting en deze tot het beste effect te brengen, heeft u de rest van uw woninginrichting ideaal ontworpen in meer ingetogen kleuren. Koraal is het beste voor witte of lichtgrijze muren. Hier zijn een koraalkleurige foto of een paar muurstickers in deze kleur ideaal. Je kunt ook een enkele muur in koraal schilderen. Het schilderen van een hele kamer in koraal zou echter al snel te kleurrijk en rusteloos lijken. Voor de tafeldecoratie kan het rustig Caribisch zijn. Caribische motieven op een tafelkleed zoals schelpen, een paar zeegroene algen, koraalkleurige bloemen of andere frisse kleurbranden kunnen gemakkelijk worden “gedoofd” met een eenvoudige witte stof. Op tafel ziet een boeket rozen in koraal er perfect uit in een heldere en vriendelijke vaas.

Durf jij ook …

Een rode of koraal bank kan, in de juiste combinatie, een Trendy, individuele en verkwikkend-warme sfeer in uw woonkamer. Durf te experimenteren met deze krachtige kleur en ontdek nieuwe kanten van het interieur.

Rode bank: luxe en elegant

© XtravaganT − Fotolia.comRecent Posts