Recamiere in de woonkamer: ontspanning in het FransDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

De decoratieve herstelbank heeft een lange traditie. De Recamiere decoreert al sinds het begin van de 19e eeuw woonruimtes en wordt nu nieuw leven ingeblazen in moderne woonkamers. Recamiere – achter de interessante en Frans klinkende naam schuilt een meubelstuk dat niet kan kiezen tussen zittend en liggend meubilair. Het is van oorsprong een herstelbank die geen rugleuning heeft, maar twee armleuningen van gelijke hoogte. Een van de twee armleuningen werd daarom altijd als rugleuning gebruikt. Het is het ideale meubelstuk voor Rusten en voor leesuren in de woonkamer. Of u nu dagdroomt of met een goed boek – het is gemakkelijk om te ontspannen op dit rustige meubelstuk.

3

Leonique Recamiere »Beatrice«, Recamiere links of rechts, passend bij de “Beatrice”-


» Bekijk op OTTO DE

4

Leonique Recamiere »Cozy«, met losse kussens en metalen poten, armleuning links of r


» Bekijk op OTTO DE


Het sociale leven van de hogere klassen speelde zich af op de Recamiere. De verstelbare banken boden ruimte aan hogere dames in de literaire salons van die tijd, waar vooral vrouwen elkaar ontmoetten om sociale, politieke of filosofische onderwerpen te bespreken. Hier werd gesproken, gezongen en bezoekers ontvangen. De Recamiere is vernoemd naar een foto waarop de Franse schrijfster Julie Récamier was afgebeeld op zo’n meubelstuk. Ze runde ook zo’n literaire salon.

Recamiere - decoratieve ligbank
Image Credit: © rodho – Fotolia.com

De Recamieres vandaag – elegantie en stijlvolle chic voor uw huis

Het traditionele meubelstuk is na enige tijd dat het uit de mode was weer in moderne woonkamers terechtgekomen. Tegenwoordig houdt de structuur zich niet langer strikt aan de traditionele vorm – één armleuning is voldoende om als een recamier te worden beschouwd. Het moet comfortabel zijn. Door zijn asymmetrische vorm biedt het de gewenste variatie in vergelijking met klassieke bankmodellen. Van pompeus tot eenvoudig: de Recamieres zijn nieuw leven ingeblazen en worden nu in heel verschillende ontwerpen geproduceerd. De comfortabele zithouding is echter tot op de dag van vandaag gebleven.

Recamiere modern - minimalistisch
Image Credit: © XtravaganT – Fotolia.com

Ondanks de vrijheid in vorm is er een trend herkenbaar in de recamieres van vandaag: ze hebben meestal een rugleuning die tot ongeveer de helft van het meubilair gaat (rugleuning met diagonale snit) en slechts aan één kant een armleuning. De asymmetrische vorm wordt op sommige modellen onderstreept door elegante bekledingsknoppen en filigraan, hellende voeten. Bijzonder populair zijn comfortabele, 2 m brede zitjes, die voldoende ruimte bieden voor korte pauzes of lange herstelfasen.

De meeste Recamieres kunnen vrij worden aangepast in de ruimte, wat tal van interessante combinatiemogelijkheden ondersteunt. Zo kunnen ze zich mooi presenteren aan alle kanten. Bovendien kunt u ze bestellen met de hogere kant voor rechts of links. De armleuning kan soms eenvoudig links of rechts worden gemonteerd – afhankelijk van de ruimtelijke omstandigheden.

Uitgerust met een ademende polyetherschuimvulling en/of veerkern en een zachte Katoen-fluwelen hoes dergelijke Recamieres zorgen voor een hoog zitcomfort en vele comfortabele uren. Voor nog meer gemak worden de verstelbare meubels vaak geleverd met losse sierkussens. Het is optimaal vervaardigd met een stabiele basis gemaakt van FSC-gecertificeerd® materiaal op houtbasis. Bijzonder mooi zijn modellen waarin de voeten met de hand zijn gesneden en gedraaid uit eiken- of mangohout. Met een mooie sprei en een bijzettafeltje voor boek en drankje wordt de perfecte feelgoodplek voor ’s avonds gecreëerd.

Tegenwoordig staan de ligbanken beide in de Landhuis stijl verkrijgbaar, in de Engelse Chesterfield-stijl, maar ook in de klassieke en moderne versie met zwarte bekleding in hoogwaardig imitatieleer en met voetjes in verchroomd metaal. Het effect is afhankelijk van de stijl Romantisch, gezellig of elegant.

Richt moderne woonkamers in met de Recamiere

Een Recamiere wordt vaak opgesteld in combinatie met een fauteuil. Het doorbreekt de zwaarte en symmetrie in woonkamers en brengt los in elke leefruimte. De relaxbank bevindt zich echter niet alleen in de woonkamers en slaapkamers, maar biedt ook een oase van rust voor gasten in de gang. Het verstelbare meubilair is ingericht voor creatieve pauzes overdag of ontspannende uren in de avond. Als opvolger van de chaise longue, waarop alleen de hoger geplaatste samenleving plaatsvond, brengt hij ook een vleugje luxe in elk interieur.Recent Posts