Originele Chesterfield banken in fluweel en leerDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

De originele Chesterfield Sofa

Een bank is verre van een Chesterfield-bank, alleen omdat hij erop lijkt. Omdat er veel goedkope imitaties zijn, moet je weten hoe je een echte Chesterfield-bank kunt herkennen. Originele Chesterfield banken hebben een karakteristiek “Capitonisatie”. Capitonisatie verwijst naar de manier waarop het leer, of een andere stof, met de hand wordt gevouwen en vervolgens Knoop is bevestigd aan het frame van de bank.

In een echte, hoogwaardige Chesterfield bank worden de knopen diep in de bekleding gestoken (enkele centimeters), in plaats van slechts oppervlakkig op een diepte van enkele millimeters. Daarnaast is de vulling bijzonder dik en diep.

Chesterfield Sofa’s – Onze favorieten


Een ander typisch kenmerk van de traditionele Chesterfield-bank is de hoogwaardige kozijnen van beukenhout of in de moderne versie van Mangohout, ook handgemaakt. U moet zich zeker informeren over de houtsoort voordat u koopt, want er zijn bijvoorbeeld producten uit Azië waarin goedkoop hout wordt verwerkt en die niet in de buurt komen van de kwaliteit van de echte Chesterfield-banken. Bovendien kan zo’n hout verontreinigd zijn met verontreinigende stoffen.

Verder gebruikt de echte Chesterfield bank hoogwaardige stoffen als hoesjes, zoals echt leer of Fluweel, en geen goedkope imitaties. Naast de goede kwaliteit wordt de klassieke Chesterfield bank ook gekenmerkt door gerolde armleuningen die zich op dezelfde hoogte bevinden als de rugleuning. Tegenwoordig zijn er echter ook moderne varianten met rechte, hoekige armleuningen.

Er is geen typische stoel. Het kan van model tot model verschillen: er zijn bijvoorbeeld Chesterfield-banken met losse zitkussens, met een gladde zitting zonder kussens en banken waarbij de stoel is gecaptuleerd met knoppen. De capitonies kunnen ruitvormig of vierkant zijn.

Chesterfield banken worden aangeboden in verschillende stijlen. De expressie van elegantie en niveau blijft altijd behouden en nieuwe effecten worden toegevoegd, afhankelijk van de stijl. Naast de typisch Engels-klassieke stijl zijn er bijvoorbeeld moderne banken in wit met rechte vormen en vierkante capitons.

Chesterfield bank: comfort en elegantie op hoog niveau

De Chesterfield bank is uniek in de wereld als het gaat om het combineren van traditie en esthetiek, evenals stijl en comfort op een indrukwekkende manier. Chesterfield banken bestaan al heel lang. Al in 1770 zou Philipp Earl von Chesterfield de Engelse architect Robert Adam de opdracht hebben gegeven om de eerste Chesterfield-bank te ontwerpen. Zijn wens was om een indrukwekkende bank te creëren, die niet alleen klasse uitstraalde en van hoge kwaliteit was, maar ook comfortabel zitten en een rechtopstaande zithouding mogelijk maakte.

De Chesterfield banken belichamen nog steeds stijl, klasse en elegantie (Britse stijl). Ze lijken alle veranderende stijlen en sociale veranderingen te trotseren en zijn als een veilig anker op de meubelmarkt gebleven. Tegenwoordig zijn ze te vinden in bedrijfspanden, hotels en privékamers en bieden ze een stijlvolle ambiance voor elke smaak: van traditioneel tot modern.

Ongeacht welke stijl u kiest, u moet letten op goede afwerking en kwaliteit bij het kopen van een Chesterfield-bank. Dit omvat: dikke vulling met dicht schuim en laag geplaatste knopen, echt leer of hoogwaardige meubelstoffen, een frame gemaakt van kostbaar hout en emissiearme materialen. Alleen zo kunt u genieten van maximaal zitcomfort en tegelijkertijd een lange levensduur verwachten van uw nieuwe Chesterfield bank.

“Gentlemen-Like” – woonkamermeubels voor mannen met stijl

Soeverein, zelfverzekerd en met stijl – veel vrouwen verlangen tegenwoordig naar zo’n type man. Richt een woonkamer in in een “herenachtige” stijl, zodat vrouwen onbewust charmante mannelijkheid is eenvoudig te bereiken met de juiste meubels en accenten.

De perfecte kamer voor de heer zou hetzelfde zijn als wat we vonden in de zogenaamde “Gentleman Only” lounges van de Londense “Lords Cricket Ground” of andere oud-traditionele sociale clubs. DeDe meest herenkamers zijn voorzien van prachtige houten panelen, lichte en witte muren, donkerbruin of zwarte banken van echt leer, authentieke houten bijzettafels en een enorme Hirschkopf boven de open haard.

En het warme vlameffect van een Haard is zeker een van de mooiste dingen waarmee een echte heer een vrouw kan imponeren. Mannen vinden het soms leuk om een of drie uur in hun bruine of zwarte Chesterfield bank in Britse stijl en zorg ervoor dat het vuur continu knettert. Tegenwoordig zijn er ook elektrische haarden waarbij de open haard wordt “verlicht” door een afstandsbediening, waardoor het uiterlijk van echt gloeiend hout ontstaat.

Wat voor soort vloer past het beste bij een meneer? Voorbij zijn de dagen dat een tapijt van luipaardhuid het goed kon doen voor het vuur. Het is vandaag de dag gewoon onsmakelijk om een met uitsterven bedreigd dier op zo’n onwaardige manier in de kamer tentoon te stellen. De enige vloer die goed genoeg is voor een man met stijl van vandaag is donker gelamineerde houten vloer. Dit type vloer is heel eenvoudig en gemakkelijk schoon te maken, en – laten we eerlijk zijn – de enige man die er goed uitzag met een stofzuiger was Freddie Mercury!

De rustplaats van een heer moet ook zoiets zijn als een decoratief schaakbord kan bieden. Het maakt niet uit of je de personages uit Star Wars of echte Afrikaanse stenen figuren gebruikt – het schaakbord moet een thema hebben dat bezoekers aanmoedigt om een gesprek te voeren en je zo in een interessant licht presenteert. Een Houten boekenplank laat je ook overkomen als een geschoolde man van de wereld, van wie je ook graag intellectueel geïnspireerd wordt.

Een salontafel zou in de kamer van elke heer moeten staan, al is het maar voor Earl Grey-thee, portwijn of een mok koude scotch met ijsblokjes. Het moet er eenvoudig uitzien, van hout zijn gemaakt en zijn uitgerust met klassieke onderzetters of nog beter, bierviltjes. Een broekpers of Meester Dienaar gemaakt van mahoniehout brengt hun goede manieren naar voren, en ook mannelijke elegantie in de slaapkamer maar ook in de woonkamer lezen).

De verlichtingsstijl voor woonkamers in de “herenachtige” stijl moet modern zijn. Het moet echter niet in al te flagrante tegenspraak zijn met oudere meubels in de woonkamer. Uiteindelijk heeft het gewoon geen zin om een futuristische lamp in een kamer met een Chesterfield-bank en een elandkop aan de muur te zetten!Recent Posts