Modulaire banken: Het zeer persoonlijke woonlandschapDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Modulaire banken
Er zijn altijd momenten in het leven waarop je je woonkamer opnieuw wilt inrichten, of het nu uit frustratie, verveling of vanwege verhuizen is. Bijvoorbeeld een nieuwe bank kopen omdat je de oriëntatie van de oude niet meer leuk vindt of niet meer past na een verhuizing – in plaats van aan de linkerkant, wil je de hoek van de bank nu rechts hebben. Maar lijkt het niet een beetje te veel om een bank weg te gooien alleen omdat je de vorm of compositie wilt veranderen? De oplossing heet “modulaire bank”. Als je nog nooit van modulaire banken hebt gehoord, lees dan hier verder. Modulaire banken zijn flexibele zitmeubelen die kunnen worden gecombineerd in verschillende vormen en samenstellingen, afhankelijk van uw wensen en stemming.


Wat zijn modulaire banken en wat zijn hun voordelen?

Modulaire banken zijn samengesteld uit een hele reeks individuele elementen: stoelen met en zonder rugleuning, rechter- of linkerarmsteunen en hoekelementen, zodat zelfs kleine ruimtes optimaal worden benut. Afhankelijk van de stemming kunnen de afzonderlijke bankelementen naar wens met elkaar worden gecombineerd, zodat deze direct op dezelfde dag als de beslissing voor de verandering kunnen worden geïmplementeerd. Het duurt maar een paar stappen en er ontstaat een compleet nieuw meubelstuk, waarop je anders kunt zitten, liggen en loungen. Dankzij zo’n modulaire opbouw heb je geen probleem als je wilt verhuizen, want je hoeft geen nieuwe hoekbank te kopen, maar combineert alleen de elementen zodat de bank in de nieuwe woonkamer past. Dit was ook goed nieuws voor mijn zus, die vaak verhuist. Zelfs kleine kamers kunnen veel gemakkelijker worden uitgerust, zodat ondanks weinig ruimte een comfortabel en chique zitlandschap wordt gecreëerd.

Voor modulaire banken is een hoge materiaalkwaliteit een “must”, want wat heb je aan de mogelijkheid om van vorm te veranderen als sommige bankonderdelen na een jaar instabiel zijn, de bekleding doorzakt of gewoon uit elkaar valt… Drie voorbeelden van hoogwaardige bewerkte en chique modulaire banken zijn: de modulaire sofaset Zaaddat Wembley modulaire bank En dat Bank Wilson.

Modulaire sofa Set Seed

De modulaire sofaset Seed van de in Hamburg gevestigde ontwerper Karsten Weigel bestaat uit een hele reeks bankelementen die naar wens modulair kunnen worden besteld en bevestigd. De basis is een 3-zitsbank. Daarnaast zijn er twee hoekelementen (een smalle en een brede), een chaise longue en een poef, die naar wens kunnen worden opgezet en gecombineerd. Zo ontstaan geleidelijk droombanken en individuele sofalandschappen.

De Sofa Seed overtuigt met duidelijke lijnen, maar de rugleuning van de zitting heeft kleine rondingen die zich aanpassen aan de lichaamsvorm en zorgen voor gezelligheid. De bankcombinatie is verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren. Zo is een zwarte of bruine bekledingshoes van echt leer mogelijk of een stoffen bekleding in beige gemaakt van 60% katoen, 10% linnen en 30% viscose, of bijvoorbeeld een hoogwaardige viscose blend stof in rood. Het frame van de bank is gemaakt van berkenhout en de stoelen zijn gemaakt van stevige schuimbekleding met een hoge dichtheid van 30-35 kg/m³ – de bank blijft lang in vorm.

Wembley Modulaire Sofa

De modulaire bank Wembley van het merk RED LIVING is een combinatie van een 3-zits en een poef, waardoor je praktisch twee ligvlakken hebt. Afhankelijk van of de poef rechts of links is geplaatst, heb je een hoekbank met een rechter oriëntatie van het hoekelement of een hoekbank met een linker oriëntatie. Als u het zitlandschap wilt uitbreiden, kunt u extra gestoffeerde krukken uit dezelfde collectie kopen en zo een groter woonlandschap vormen. De hele Wembley-collectie is echter op zichzelf extra breed: de extra brede armleuningen hebben bijvoorbeeld het gecombineerde oppervlak van een hele fauteuil. Vierkante elementen en kubusvormige vormen kenmerken dit meubelstuk. Tegelijkertijd doen de naar boven afgeronde stoelen denken aan zachte wolken en wil je er meteen op zitten en knuffelen. De schuimdichtheid van 36 kg/m³ spreekt ook voor maatvaste vulling en hoge materiaal- en verwerkingskwaliteit.

Samenvatting

Als u de vorm van uw bank saai vindt en een nieuwe wilt kopen, moet u de term “modulaire banken” onthouden en overwegen, of dit niet het betere alternatief is in vergelijking met een conventionele bank of een vast woonlandschap. Omdat de combineerbaarheid van de individuele bankelementen een zeer persoonlijke bank creëert die op elk moment kan worden aangepast aan de individuele inrichting, ruimteomstandigheden en gebruiksgewoonten.Recent Posts