Minimalistisch interieur van de woonkamerDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Woonkamer Minimalistisch – Zwarte bank met grijs tapijt en gele loungestoelen

Woonkamer Minimalistisch - Zwarte Bank

Minder meubels, maar meer functionaliteit

De minimalistische stijl van leven benadrukt, vergelijkbaar met de Scandinavische stijl, de schoonheid van eenvoud. Het minimalistisch inrichten van de woonkamer betekent dat je jezelf bewust onafhankelijk maakt van de druk van de media en moderne zintuiglijke overbelasting en je kwaliteit van leven niet definieert door consumptiegoederen. Meubels en wandontwerp worden teruggebracht tot het eenvoudigste en meest noodzakelijke. Je eigen stijl wordt uitgedrukt met een paar benadrukte stukken, in plaats van het appartement vol te proppen met onnodige items.Het is belangrijk om jezelf terug te vinden en je te concentreren op vrijetijdsbesteding en sociale contacten. Daarom zijn onnodige objecten en decoratieve elementen die u niet nodig hebt storend. Hoe duidelijker en duidelijker de woonkamer is ingericht, hoe vrijer, opgeluchter en eenvoudiger je eigen leven voelt. Wanneer je je eigen woonkamer binnenkomt, moet je het gevoel hebben dat alle complexiteit van het moderne leven en de stress van de werkdag van je af valt en je hoofd plotseling helder en vrij wordt.

Openheid, licht en gereduceerde vormen

Een minimalistisch appartement inrichtenAfbeelding Credit: © Vadim Andrushchenko – Fotolia.com

Het belangrijkste aspect van een minimalistische woonkamer is om ervoor te zorgen dat de ruimte netjes en vol licht is. Om deze look te bereiken, moeten alle meubels die niet nodig zijn, verdwijnen. Een bank, een salontafel en een dressoir of wandmeubel zijn voldoende. Sommige liefhebbers van minimalisme doen het zelfs zonder de salontafel. Je kunt de tv ook vervangen door een open haard die in de muur is ingebouwd en zo de onnodige zintuiglijke overbelasting uitschakelen – maar moedig gezellige gesprekken en game-avonden met familie en vrienden aan.

Het meubilair van een minimalistische woonkamer moet eenvoudige, gereduceerde vormen, strakke lijnen en subtiele kleuren hebben. Deze strakke lijnen moeten door de hele kamer lopen door te worden weerspiegeld in meubelsilhouetten en ook decoratieve accenten. De minimalistische woonkamerstijl viert de moderne esthetiek van een helder wit en materialen: Metaal en glasom functionele, lichte ruimtes te creëren. De nadruk op functionaliteit van de minimalistische woonkamer omvat ook de mogelijkheid om de ruimte gemakkelijk schoon te maken, waardoor houten vloeren en metalen meubels onmisbaar zijn voor deze stijl.

Interieur minimalistisch

Hoewel het meubilair een belangrijke rol speelt bij het uitdrukken van de minimalistische stijl van de woonkamer, is het aan de andere kant ook belangrijk om helderheid en licht te benadrukken. Ramen in een minimalistische woonkamer moeten groot zijn en vrij van gordijnen om zoveel mogelijk licht in de kamer te laten. Bovendien zijn een open plattegrond en hoge plafonds bijzonder voordelig.

Kleuren van een woonkamer in minimalistische stijl

De kleuren van de woonkamer moeten het licht niet absorberen, maar eerder reflecteren – dat wil zeggen, helderdere, meer neutrale kleuren, zoals Witte, subtiele grijs- en beige tinten om een heldere omgeving te creëren. Daarom oppervlakken die licht reflecteren, zoals Hout en Metaal, of witte stoffen die erg belangrijk zijn voor deze interieurstijl.

De minimalistische woonkamer creëert een huis dat ons in staat stelt om onze persoonlijke stijl uit te drukken zonder onnodige spullen te hoeven verzamelen. Door ons te concentreren op minder meubels en meer functionaliteit van de ruimte, kunnen we meer ontspannen leven zonder ons zorgen te hoeven maken over de rommel en het schoonmaken van stof.

Als een stijl die de voorkeur geniet van gezinnen die afleiding en zintuiglijke overbelasting willen vermijden en zich willen concentreren op hun coëxistentie, zal minimalisme nog lang bij ons blijven. Door de minimalistische stijl is het interieur nog nooit zo eenvoudig geweest.Recent Posts