Leren banken in cognac, bruin en zwart voor een stijlvolle sfeerDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Woonkamer Italiaanse stijl: leren bank zwart

Leren banken dragen bij aan elke woonkamer Modern en Luxe Sfeer. Leer is een edel materiaal, die we altijd graag hebben gebruikt voor hoezen van banken en stoelen. Hoogwaardig hout en echt leer zijn een klassieke combinatie waar vooral in de woonkamer vraag naar is. Het is niet alleen heel bijzonder stijlvol en Italiaans, maar heeft ook enkele praktische voordelen. Het materiaal leer is extreem duurzaam en dus ideaal voor de bekleding van de stoel. Kies voor een hoogwaardige combinatie en u zult zeker nog vele jaren genieten van uw woon- en eetkamermeubels! Bekende en hoogwaardige merken op het gebied van leren banken zijn bijvoorbeeld die van de Duitse fabrikanten. Schillig en Rolf Benz en die van de Italiaanse producenten Egoitaliano en Natuzzi. De Europese fabrikant PLAATSEN VAN STIJL en Thuisaffaire bieden hoge kwaliteit tegen een goede prijs. Leren banken van deze merken zijn vanuit het comfort van uw eigen huis te bestellen, bijvoorbeeld via de OTTO online shop. Bijzonder extravagant en gezellig zijn Grote leren banken in de kleur Cognac.

4

Egoitaliano meubelset »Anais«, set: bestaande uit bank en poef, incl. Ko


» Bekijk op OTTO DE

5

Egoitaliano hoekbank »Malika«, met poef, incl. hoofdbordverstelling en chroomkleur


» Bekijk op OTTO DE


Echt, hoogwaardig leer met een natuurlijke leerstructuur heeft natuurlijk zijn prijs. Hoewel banken van kunstleer al verkrijgbaar zijn vanaf 300 euro, zal het moeilijk zijn om een echt lederen bank onder de 600 euro te vinden. En de echt hoogwaardige modellen beginnen vanaf zo’n 1.200 euro. Veel goedkoper zijn meubels met imitatie lederen bekleding. Tegenwoordig zijn fabrikanten in staat om kunstleer van zeer goede kwaliteit te produceren, dus het kopen van een bank met dit moderne materiaal is het overwegen waard.

Diverse lederen bankmodellen

Cognac, bruin en zwart zijn de meest populaire kleuren voor de lederen bekleding

De meeste mensen kiezen voor leren banken en leren eetkamerstoelen in cognac, bruin, zwart of grijs. Bovenal is hier een praktische reden voor, omdat het meubilair voor de woon- en eetkamer zo gemakkelijk mogelijk te onderhouden en ongevoelig mogelijk moet zijn. Zeker als kinderen erop zitten, gaat er in het dagelijks leven al snel iets mis. Lichte leren hoezen zijn in dit geval ongunstig, omdat vlekken van ketchup, tomatensaus, vruchtensappen en rode wijn moeilijk te verwijderen zijn.

Als u nog steeds op zoek bent naar een Bank met licht leer moet beslissen, het is het beste om te kiezen glad, geverfd leer in wit, crème of beige of een kunstleer. Want bij deze leersoorten is het oppervlak afgedicht en niet opengesnuffeld, zodat vlekken kunnen worden afgeveegd. Er zijn eetkamerstoelen met leer in tal van uitvoeringen en in verschillende uitvoeringen. Sledestoelen zijn momenteel bijzonder populair. Het stoelframe is gemaakt van metaal en afgewerkt met een leren bekleding. Design sledestoelen voor de eetkamer zijn optioneel verkrijgbaar met of zonder armleuningen. Deze zien er bijzonder modern uit en passen heel goed op een eettafel met glazen en stalen elementen, maar natuurlijk ook op een moderne houten tafel. Ook in zwang is de klassieke eetkamerstoel met een hoge, gestoffeerde rugleuning en gestoffeerde zitting. Deze modellen hebben meestal geen armleuningen en zijn meestal gemaakt van hout in combinatie met echt leer of imitatieleer.

Leren banken bruin

Leersoorten

1. Echt leer

Sofa Leer Vintage

2. Aniline leer

Puur anilineleer is bijvoorbeeld een hoogwaardig, zacht en mooi echt leer met een natuurlijke leerstructuur, maar het is erg gevoelig voor vuil. De reden ligt in de open poriën, waardoor vocht en vuil gemakkelijker kunnen binnendringen.

2. Glad leer

Sofa Glad Leer

Aan de andere kant is gedempt leer (glad leer) niet zo perfect en nobel leer, maar minder gevoelig voor vuil. Het is goedkoper, omdat het bijvoorbeeld defecten kan bevatten die zijn veroorzaakt door verwondingen aan het dier en ook de natuurlijke littekens worden afgeschuurd tijdens de verwerking. Zo’n stuk leer wordt echter met veel moeite verfijnd, zodat er achteraf geen defecten te zien zijn, en er wordt zelfs een vuilafstotende coating toegevoegd, die ontbreekt in het echte anilineleer. Zo is het beklede leer veel geschikter voor gezinnen met kinderen. In het geval van glad leer, de Littekenzijde altijd verwerkt naar buiten.

3. Semi-aniline leer

Een ander alternatief is semi-aniline leer. Hier wordt het anilineleer slechts licht geschuurd en gepigmenteerd en krijgt het bovendien een beschermende coating. Zo is het leer na behandeling minder gevoelig voor vuil, maar zijn tegelijkertijd de natuurlijke korrels nog steeds zichtbaar.

4. Imitatieleer

Of het nu gaat om handtassen, banken of eetkamerstoelen, kunstleer wordt tegenwoordig in zo’n goede kwaliteit geproduceerd dat zelfs bekende ontwerpers dit materiaal gebruiken. Goed kunstleer is visueel niet te onderscheiden van echt leer, het is net zo duurzaam en duurzaam. Het voordeel zit hem in de aanzienlijk lagere prijs. Kunstleer is een kosteneffectief alternatief voor natuurlijk leer. Dienovereenkomstig is het assortiment banken met imitatielederen bekleding ook het grootste in meubelwinkels en online winkels. Daarnaast is kunstleer makkelijker te onderhouden, zijn vlekken makkelijk te verwijderen en kunnen vuildeeltjes niet zo makkelijk binnendringen omdat er geen open poriën zijn. Kunstleer heeft echter de neiging om sneller te barsten. Imitatieleren banken mogen daarom niet in de buurt van kachels worden geplaatst.

5. Ruw leer

Sofa Ruw suède

Ruw leer (zoals suède of nubuckleer) kan slechts in beperkte mate worden aanbevolen voor gezinnen met kinderen. Het is gevoelig voor vocht en wordt alleen duurzamer wanneer het wordt afgesloten met een extra laag. Voordat u koopt, moet u zich daarom informeren over de exacte verwerking. Het ruwe leer is een glad leer geschuurd aan de nerfzijde, het is dus de tegenhanger van glad leer.

Leerverzorging en reiniging met huismiddeltjes

Om oud, droog leer weer soepel te maken, hoef je niet per se dure lederverzorgingsproducten te kopen. In veel gevallen helpt het om leren banken in te wrijven met Nivea crème (de blauwe) of bodylotion en een doek.

  • Maak je eigen natuurlijke lederverzorgingsproduct

Sommige mensen zweren bij bijenwas en koolzaadolie als het gaat om leerverzorging. Om van deze ingrediënten een lederverzorgingsproduct te produceren, hebt u een pot en een container nodig waarin het verzorgingsproduct moet worden opgeslagen (exacte informatie over de ingrediënten vindt u hier). Verhit eerst de koolzaadolie in de pot. Los vervolgens de bijenwas op in de warme olie en roer ijverig. Zodra het mengsel is afgekoeld, kan het met een doek op het leer worden verspreid en worden ingewreven.

Glycerine zeep (verkrijgbaar bij Rossmann) is een zeer goedkoop huismiddeltje om vuil van leren banken te verwijderen. Bovendien is dit type leerreiniging milieuvriendelijk en natuurlijk. De zeep moet worden opgeschuimd en vervolgens worden opgezogen met een doek van het leer.Recent Posts