Landelijke keuken – moderne keukens met nostalgische flairDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Keuken landelijke stijl wit

U wilt uw keuken met natuurlijke materialen en dingen met individuele charme – dan heb je precies gelijk met een landhuiskeuken. In een landhuis was de keuken vroeger het centrum van het huis waar de familie elkaar ontmoette. Uitnodigend, huiselijk en gezellig moet daarom de keuken in landelijke stijl zijn. Houten keukens in de stijl van mediterrane of Scandinavische landhuizen stralen een nostalgische charme en zien er toch elegant uit. Kenmerkend zijn natuurlijke houttinten, die wordt geassocieerd met fris wit daarentegen. Natuursteen of houten panelen, Stenen gootsteenevenals Gootsteenkast gemaakt van Dennenhout, teak- of mangohout afscheiden Natuurlijkheid, gezelligheid, gezelligheid en warmte. Het zichtbare, natuurlijke houtnerfde massieve deuren En de rustieke ijzeren fittingen de indruk wekken van lang vervlogen tijden.Landelijke keukens zijn houten keukens

Landhuis keuken

Zelfs als er verschillende stijlen van landhuismeubilair zijn, zijn het altijd houten meubels. Voor de keukens, bijzonder robuuste, slijtvaste houtsoorten zoals dennenhout, salhout, teak, Kers, taxus, eik, den of walnoot Verwerkt. Kitchenettes in de moderne landhuis look zijn wit of grijs geverfd, doch niet verder bewerkt dan geolied en eigen Bovenkasten met glazen deuren of Schuifdeuren met glazen inzet. Bovendien bestaan ze, net als normale standaard keukenblokken, meestal uit een gootsteenkast inclusief gootsteen, een kachelombouwkast met deuren, onderkasten, een hoge kast met verschillende compartimenten en laden. Zorg voor een elegante uitstraling Metalen handgrepen in antieke look.

Landhuiskeukens zijn echter geen massief houten meubels, ze zijn niet volledig gemaakt van massief hout, maar van een Mengsel van massief hout en echt houtfineer. Echt houtfineer is een zeer dunne laag van een boomstam die op een geperste dragerplank wordt geplaatst. Zo is de body gemaakt van stevig gelamineerd hout, terwijl de fronten en alle zichtbare delen zijn voorzien van een dun laagje echt hout. In principe wordt deze techniek voor alle keukens gebruikt, zelfs dure merkkeukens zijn niet gemaakt van massief hout. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er in de keuken vocht wordt gegenereerd door de kookdamp. Massief hout zou te veel kromtrekken in de keuken, zodat laden en kasten na enige tijd niet goed sluiten. Daarnaast zijn de edele houtsoorten zoals eik of kersenboom ook zeer duur. Een massief eiken keuken zou dan ook een overeenkomstige prijs hebben die slechts een paar consumenten zich kunnen veroorloven. De verwerking van echt houtfineer is tegenwoordig zo goed dat het verschil met een massief houten plaat niet meer zichtbaar is. Echt houtfineer moet niet verward worden met het veel goedkopere kunststof fineer. Dit laatste is een imitatie van de houtlook op basis van PVC of andere kunststoffen.

Moderne landelijke keuken in lichtgrijs

Moderne landelijke keuken in donkergrijs

Moderne landhuiskeuken in donkergrijs

De buffetkast mag niet ontbreken in een landelijke keuken

Als je van shabby chic en antieke flair houdt, hou je ook van de witte buffetkasten in landelijke stijl of in de authentieke anti-verf. Deze bieden meestal deuren in witte cassettelook of glazen deuren in het bovenste deel, planken, laden en veel open compartimenten. Borden en ander keukengerei kunnen daar worden opgeslagen. Natuurlijk bevat zo’n dressoir ook decoratieve opbergdozen, keramische glijbanen, vazen en andere decoratieve elementen. Met een landhuis buffetkast kan in principe elke keuken worden aangevuld om het een meer romantische, charmante flair te geven.

Glazen elementen zorgen ervoor dat de keuken er luchtiger uitziet

De combinatie van glas en hout is ideaal om de landelijke keuken wat meer lichtheid te geven. Bij de moderne keukens in deze Inrichtingsstijl zijn de Bovenkasten b.v. meestal niet helemaal gesloten. Glaselementen maak het uiterlijk los. Lattice venster look, d.w.z. kastdeuren waarin kleine stukjes glas afzonderlijk in het raam worden geplaatst, is een typisch kenmerk van de landhuisstijl. Moderne LED-verlichting in de kasten en laden is ook niet in tegenspraak met de romantische landhuisstijl, maar vul het uitstekend aan.

Romantische houten eettafels in landelijke-chique stijl

Eetkamer landelijke stijl

Romantische eettafels gemaakt van massief hout inspireren met liefdevol gedraaide poten, die mooi zijn ingericht of met een discrete vintage afwerking en zorgen voor een huiselijke indruk. Een ingewikkeld gesmeed ijzeren frame is iets voor liefhebbers van de Franse landelijke stijl. Het tafelblad wordt vaak bewust niet behandeld, maar alleen geschuurd, zodat de natuurlijke nerf van het natuurlijke hout tot zijn recht komt. Een tafelkleed is aan zo’n tafel simpelweg overbodig, want het blad zelf is van nature mooi. Een landelijke eettafel is vaak versierd met sfeervolle kandelaars, veel glas en aardewerk servies.

Keuken landelijke stijl hout

Servies en tafelkleden in landelijke stijl

Met een mooie, charmante servies set gemaakt van bijvoorbeeld glanzend geglazuurd aardewerk of aardewerk met een handgemaakte look, is de eettafel altijd harmonieus ingesteld om aan te sluiten bij de landhuisstijl. Het vintage servies in individueel design straalt een zeer originele charme uit en is vaak bewust niet bepaaldzodat het Hand-aardewerk looks. De bodem van de kommen en borden is meestal onbewerkt. De Tafelkleden in landhuisstijl vindt u in geruit design in warme kleurencombinaties van rood-wit of ror-blauw en zorgen zo ook voor een typische landhuis gezellige sfeer.

Plan uw landelijke keuken individueel

Natuurlijk kunt u een landelijke keuken plannen en bestellen volgens uw individuele wensen. Vooral populair vandaag is de variant met het keukenblok in het midden van de kamer, waaromheen de keuken vervolgens is gerangschikt. De landelijke keukens die vandaag beschikbaar zijn, zijn natuurlijk net zo modern als elke andere keuken. Als je wilt, kun je zelfs kiezen voor een nostalgisch fornuis, dat visueel doet denken aan de keukenoven van grootmoeder, maar de modernste technologie binnenin verbergt. Passend bij de keuken in landelijke stijl, moet de woonkamer ook worden uitgerust met landhuismeubilair, zoals witte rustieke banken helder en gezellig.

Woonkeuken of open keuken in landhuisstijl

Zogenaamde keukens of open keukens worden ook steeds populairder in moderne woongebouwen, waarin ook ruimte is voor een eettafel, een buffetkast en nog veel meer.Recent Posts