Ladekasten en lampen in vintage lookDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Oude dingen beleven in onze tijd een opleving als nauwelijks ergens anders. Of het nu om oma’s oude bruidsschatkist is of de prachtige gouden ring: termen als oude en ouderwetse zachte namen als gerijpt of vintage. Hoewel vintage letterlijk niets meer betekent dan ouderwets, is de juiste vertaling ervoor vandaag de dag nogal “selecteren“. De vintage stijl is geïnspireerd op vervlogen tijden. In de regel imiteert men de woonsfeer tussen de Jaren 20 en 70 van de 20e eeuw. In retro woonkamers voelen vooral creatieve en een beetje nostalgische mensen zich op hun gemak.


Dressoirs met vintage charme

Of het nu gaat om een sieraad in de woonkamer, als een ladekast in de slaapkamer om de nachtkleding op te bergen, of als een stijlvol accent in de entree – ladekasten in vintage stijl bieden een nostalgische charme en voor de zeker iets. Echte dressoirs in vintage stijl zijn werken van traditioneel vakmanschap en bestaan uit Massief hout met de typische nerfbijvoorbeeld. natuurlijk verouderd dennenhout, teak- of mangohout. Typisch voor dressoirs in vintage stijl is de Antieke afwerkingde gebogen lijnende zacht afgeronde randen, oppervlaktestructuur in de Shabby look, kunstig gevormde metalen handgrepen zoals Messing handgrepen of ijzeren handgrepen en smaakvol Houtsnijwerk.

Kroonluchters in vintage stijl: De blikvanger in de woonkamer

Kroonluchter zijn vaak de belangrijkste blikvanger van een woonkamermeubel. Als je je plafond zou uitrusten met een shabby-chique kroonluchter, kun je er zeker van zijn dat er altijd verbaasde blikken zullen zijn wanneer iemand de kamer binnenkomt. U kunt bijvoorbeeld een romantisch speelse kroonluchter gemaakt van elegant gebogen ijzer of selecteer een crème houten kroonluchter, kunstig gedraaid met Antiek glazuur. Sprankelende kristallen druppels zouden een feestelijke sfeer creëren en zelfs goed passen in een woonkamer in eenvoudige Scandinavische stijl als contrast. Kandelaars van ijzer zien er mooi, sierlijk en nostalgisch uit. Een Kandelaar is praktisch een kandelaar die aan het plafond hangt. De gloeiende kristallen druppels van een kroonluchter worden vervangen door kaarsen en je kunt genieten van een gezellige avond onder romantisch kaarslicht. Zeker, zo’n buitengewoon inrichtingselement zal altijd een onderwerp van gesprek worden met gasten die uw kamers binnenkomen.

Vintage Vloerkleden

Tapijten met een charmante vintage look zien eruit als een antiek dat al vele jaren verouderd is. Voor dit doel worden ze meestal in een eerste stap gebruikt gewevenom creëer een rustieke structuur en in een tweede stap wordt u getrakteerd op een betoverende Voorbeeld gedrukt.  Ze worden vaak geproduceerd als een gemakkelijk te onderhouden gemengde stof waarin Viscose en katoen gebeuren. Hierdoor is het tapijt resistent en zacht tegelijk. Sommige vintage vloerkleden bestaan uit een robuuste Wol-katoen-mix, jute-katoen-mix of van puur katoen en zijn daardoor nog natuurlijker en authentieker.

Richt je woonkamer in vintage stijl in

Er zijn verschillende manieren om vintage meubels te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon oude meubels kopen. Deze zijn te vinden op de rommelmarkt of in aan- en verkoop, op antiekmarkten of op speciale online portalen. Een andere mogelijkheid is het renoveren van oude meubels die nog op zolder staan of afkomstig zijn van huishoudelijke voornemens door restaurateurs. Zelfs rubrieksadvertenties in dagbladen zijn zeer productief in termen van vintage.

Oude meubels zijn meestal van hoge kwaliteit. Ze zijn vaak gemaakt van massief hout zoals bamboe, teak of eikenhout. Hun speciale waarde is dat je echte antieke meubels met zijn organische gebruikssporen niet kunt imiteren. Een speciale charme komt voort uit deze gebruikssporen. Vintage-stijl meubels hebben een lange geschiedenis te vertellen. Je hebt veel meegemaakt en veel gezien en bent misschien nog wel ouder dan jij.t. Met vintage meubels breng je een stukje hedendaagse geschiedenis in je eigen 4 muren, die een bijzondere rust en gezelligheid uitstralen. Het kan zowel een historische kast als een oude lederen fauteuil zijn.

Piano Vinatge Look

Een woonkamer in vintage stijl kan volledig worden uitgerust met oude meubels of gerichte accenten leggen met individuele meubels. Oude meubels kunnen bijvoorbeeld ook worden gecombineerd met nieuwe modellen. In vintage meubels in shabby chic stijl vindt u interessante kleurvariaties van antiek wit en limoenwit met tekenen van slijtage tot grijs en pastel geglazuurd.

Een woonkamer in vintage stijl kan niet klaar worden gekocht volgens het modulaire principe of worden samengesteld in de catalogus. Elk onderdeel is een liefdevol geselecteerd meubelstuk of zelfs uniek. Elke woonkamer in vintage stijl is uniek omdat het liefdevol wordt verzameld. Het is meestal een langer proces totdat elk meubelstuk zijn plaats heeft. Er zijn geen duidelijke richtlijnen of voorschriften voor vintage decoratie. Luister gewoon naar je onderbuikgevoel en richt de kamer in volgens je persoonlijke smaak.

Ideeën voor woninginrichting in vintage stijl

Hecht veel belang aan het behang. Kijk gewoon naar oude films en kijk eens naar het muurontwerp binnenin. Meestal woonde je in patroonbehang in retrokleuren zoals oude rosé of oranje. Over het algemeen geldt echter dat hoe opvallender het meubilair is, hoe discreter de wanddecoratie moet zijn. Stilistisch betekent vintage het mengen van monochrome stoffen met patronen. Zorg ervoor dat alle kleuren uit één kleurenfamilie komen. De decoratie kan speels en romantisch zijn.Recent Posts