Houten wastafels en natuurstenen wastafels voor het WOW-effectDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.


Het zorgt in ieder geval voor het eerste wow-effect bij het betreden van je badkamer: een wastafel die niet gemaakt is van de gebruikelijke materialen zoals wit keramiek, maar van natuursteen. En een wastafel van echt massief hout met natuurlijke nerf en een marmeren blad, in plaats van spaanplaten. Dit maakt een heel ander statement en creëert een bijzondere band met de natuur.


De tijd dat een eenvoudige witte keramische wastafel werd opgehangen aan een spaanplaat onderkast in badkamers en gastenbadkamers is al lang voorbij. Ondertussen is er een veelzijdige selectie van vormen, kleuren en materialen die harmonieus integreren in elk residentieel ensemble. Met name liefhebbers van een natuurlijke wooncultuur in landhuisstijl nemen graag hun toevlucht tot het alternatief: wastafels van steen en wastafels van hout. Ze overtuigen met prachtige ontwerpen in het romantische Landelijke stijl, shabby chic of mediterrane en maritieme stijl en neem een huiselijke Gemak met zichzelf, maar ook Elegantie. Dus niet alleen adellijke landhuizen, maar ook Huizen in de beroemde Hamptons op Long Island in de Amerikaanse staat New York en ook stijlvolle baden aan de Oostzee. Ook een extravagante mix van stijlen van Industriële stijl en landhuisstijl is te vinden in sommige wastafels. Vertegenwoordigers van de landhuisstijl zijn Louvre deuren op de houten kast van de wastafel met een ijzeren vergrendelingsmechanisme evenals Deuren in discrete cassettelook en Lades met cassette decoratie. Het materiaal ijzer helpt de indruk van vervlogen tijden te versterken.

Houten wastafels: Welke houtsoorten worden aanbevolen?

Omdat elk hout zijn eigen karakter heeft, zijn eigen individuele structuur en nerf heeft, krijg je een Uniek stuk thuis. De houten kast van de edele wastafels betovert met natuurlijke Mangohout of Dennenhout. Deze stralen met hun zichtbare, natuurlijke korrel Warmte en gezelligheid, vooral als ze in handgemaakte kwaliteit zijn gemaakt. Sommige houten kasten zijn versierd met een natuurlijke crème Antieke afwerking verfijnd, of de structuur van het natuurlijke hout wordt vervangen door een discrete afwerking of Witgekalkte afwerking iets geïntensiveerd. Hierdoor krijgt de wastafel een nostalgische touch en krijgt de typische landhuislook. Wastafels van teakhout zien er ook bijzonder nobel uit. Teak is een bijzonder resistent hout dat wordt verkregen uit de wortelbomen van de teakboom, die inheems is in Zuidoost-Azië. Dit hout heeft ook een uitstekende staat van dienst op milieugebied, omdat het groeit in plantages en ontbossing geen regenwouden vernietigt. Sommige teak- en dennenhout worden ook gerecycled en kunnen vervolgens worden hergebruikt voor de productie van meubels. De houten wastafels zijn zeer eenvoudig schoon te maken. Het is voldoende om ze twee of drie keer per jaar te oliën, zodat ze het vochtige klimaat in de badkamer goed overleven en letterlijk in vorm blijven.

De natuurstenen plaat

Op de houten kast van de wastafel staat meestal een gladde, edele natuurstenen plaat van marmer of Kalksteen. In badkamers komen de voordelen van natuursteen goed tot hun recht zoals in bijna geen enkele andere kamer van uw huis. Natuursteen staat voorop zeer robuust en dus geschikt voor alle huishoudens – voor gezinnen met kleine kinderen en gastvrije huizen, waar altijd veel bezoekers en drukte is. De robuustheid komt van de speciale structuur van de steen. De term natuursteen is echter een breed terrein. Er is niet één natuursteen, maar een grote Keuze uit marmer, graniet, kalksteen of zandsteen bijvoorbeeld. Daarnaast heeft natuursteen zeer goede thermische eigenschappen. Hij geleidt en slaat warmte duurzaam op. Met een natuurstenen wastafel heb je dus altijd op elk moment van het jaar een kleine warmteopslag in je badkamer.

Bij het kiezen van het type steen moet marmer de voorkeur krijgen boven kalksteen, omdat dit eenis steviger en harder dan kalksteen. Marmeren platen brengen altijd een individuele aanraking in de badkamer, waarvan de korrel natuurlijk bij elke plaat anders valt. Er kan dus van worden uitgegaan dat elke wastafel een Uniek stuk is. Hoewel kwartssteen geen natuursteen is, heeft het een vergelijkbare look en feel. Het biedt voordelen voor mensen die waarde hechten aan hoge hygiëne, omdat dit gemakkelijker te onderhouden is, minder krast en geen ruimte biedt voor permanente vervuiling. Ongeacht welke steensoort je hebt gekozen, een donkere natuurstenen plaat harmonieert prachtig met een kast gemaakt van mangohout of een dennenhouten kast en vormt een groot contrast met witte spoelbakken.

De natuurstenen wastafel

In de natuurstenen plaat van moderne wastafels, hetzij Natuurstenen zwembad of Keramische wastafel ingebed of bevestigd. Natuurstenen zwembaden scoren met een natuurlijke nerf aan de buitenkant, maar ze hadden van binnen heel soepel geschuurd moeten worden, zodat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Met een keramische wastafel lost dit probleem zichzelf op, omdat keramiek door hun productie uiterst eenvoudig te reinigen is. Keramiek is ook een Natuurlijk product van kwartsdeeltjes, porseleinaarde, veldspaat en klei. Het verbrandingsproces sluit de poriën en vergemakkelijkt zo het reinigen en verzorgen.

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van houten en natuurstenen wastafels?

Voordat u koopt, moet u nadenken over wat u in de kasten van de wastafel wilt bewaren. Met twee middendeuren en meerdere lades heb je o.a. veel Ruimte voor handdoeken, cosmetica, schoonheidsproducten haardroger, borstels en allerlei kansen en eindes. Op grote opbergruimtes kunnen diverse badkamerbenodigdheden worden opgeborgen, bijvoorbeeld in mooie Manden worden ondergebracht. Zo ziet alles er altijd mooi uit ordelijk en alle gebruiksvoorwerpen zijn snel handig.

Wilt u de wastafel voor 2 personen , moet u aandacht besteden aan genereuze maatregelen, bijvoorbeeld: 160 cm lengte en natuurlijk op twee inbouw wastafels. Dat geldt ook voor Koppels of gezinnen veel ruimte voor comfortabel delen.

Hoe is het hout compatibel met het constante contact met water?

U kent dit misschien van tafels of delicate houten vloeren: Zodra een glas water is omgevallen of een deel van het water van de bloemen op de vloer druppelt, is snelheid vereist. Anders ontstaan er lelijke vlekken of zwelt het hout zelfs op. Normaal gesproken zijn consumenten daarom terughoudend om houten elementen zoals parketvloeren, wandbetimmering of zelfs houten wastafels in hun natte ruimtes te integreren. Maar de bezorgdheid is ongegrond. Houten wastafels en wastafels ondergaan een speciale behandeling voordat ze voor het eerst in contact komen met water. Ze zullen geolied, gepekeld en afgesloten, zodat het water al bij deze laag afrolt en komt niet in direct contact met het hout. Niettemin moeten met name houten elementen in sanitaire ruimtes regelmatig worden geïmpregneerd.

Zowel wastafels als wastafels kunnen worden gecombineerd met elke inrichtingsstijl, of deze nu modern of rustiek is. De woonaccessoires zijn ideaal voor een natuurlijke inrichtingsstijl, maar ook gemaakt om een stijlvol accent te leggen in moderne badkamers met keramische en glazen elementen. Bijzonder innovatief is de combinatie van hout en natuursteen. Kleine natuurstenen platen aan de muur, een wastafel en een houten wastafel zijn de ideale uitrusting van een moderne kamer.

Natuurstenen wastafels zetten zich in voor een heel bijzonder designconcept. De meeste natuursteen is zo flexibel en zo kneedbaar dat de ontwerpers de vrije hand hebben en er letterlijk geen grenzen zijn aan hun creativiteit. De natuurstenen wastafel is uniek, uniek in elk opzicht op het gebied van kleur, structuur en schaduw. Je kunt dus ook benieuwd zijn of je een gootsteen wilt met eerder bruinachtige, grijzige of roodachtige tint , omdat deze kleuring afhankelijk is van de respectieve oxidatie. Trouwens: Een ideaal contrast met natuurstenen wastafels zijn glimmende chromen armartures.

Een zeer ongebruikelijk en natuurlijk idee is om de wastafel te bouwen in de vorm van een Keien. De keien wastafel van “Wohnfreuden” ziet er niet alleen uitzonderlijk mooi uit, maar heeft ook een heel bijzonder verhaal te vertellen. Het is niet alleen industrieel vervaardigd, maar is Javaanse tropische rivieren geslagen uit rivierstenen, die hier al tientallen jaren hun huis hadden. De wastafel creëert de verbinding tussen dicht bij de natuur wonen en een innovatief design, omdat de herkomst van het materiaal zeer origineel en dicht bij de natuur ligt.

U hoeft deze gootsteen echter niet als een rauw ei te behandelen: het is zeer ongevoelig en gemakkelijk te onderhouden. Binnen is de natuurstenen gootsteen gepolijst, zodat je hem heel gemakkelijk kunt schoonmaken. Elke wastafel is geïnstalleerd in Handwerk zodat u alleen Uniek ontvangen.

Mediterraan badkamerontwerp: baden zoals in Toscane

U hoeft uw ontspanning niet langer afhankelijk te maken van uw vakantie en vakantieperiodes, maar kunt de vakantie ook bij u thuis brengen en uw badkamer omtoveren tot een kleine mediterrane wellnessoase met nog een paar trucs en trucs. Houten wastafel en natuurstenen wastafel behoren tot de beste manieren om een mediterrane sfeer op te roepen. Vervolgens moeten de badkamermeubels en decoratieve items worden gekocht om bij de tegels te passen en gemaakt van Mand, rotan, hout of Klei zijn. Meubels en accessoires moeten in pasteltinten worden bewaard en worden gecombineerd met natuurlijk gekleurd textiel.

Decoratieve elementen kunnen bijvoorbeeld decoratieve schalen zijn. Veel groene planten mogen in ieder geval niet ontbreken. Prachtige accenten worden gelegd door mediterrane kleivaten en muurstickers met orchideeën. Misschien zet je ergens een bakje badzout neer en is de mediterrane sfeer perfect. Je zult bijna in staat zijn om het geluid van krekels in je badkamer te horen.

Net als een wastafel van hout brengen houten tegels ook visueel een stukje natuur in je badkamer. Hoge kwaliteit Houten tegels zijn nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Ze zijn zo praktisch als tegels en roepen een even gezellige sfeer op als een echte houten vloer in je badkamer. Houten tegels zijn gemaakt van keramiek of aardewerk en hebben dezelfde idyllische uitstraling als echt houten parket. Dit effect wordt bereikt door het feit dat houten tegels de nerf van echt hout hebben. Elk hout kan getrouw worden nagebootst in kleur en structuur en je krijgt een Mahonie, eiken of kersenparket.

Naast houten tegels, Mediterrane tegels breng zuidelijk temperament in je leefruimte. Ze zien er veel huiselijker uit dan bijvoorbeeld zuiver witte tegels, die zich in de loop van de decennia in Duitse badkamers hebben gevestigd. Vooral Italiaanse tegels of terracotta tegels bereiken dit speciale effect. De klassieke Italiaanse tegels zijn roodachtig in terracotta tint Gekleurd. Deze kleur alleen al maakt het zo belangrijk dat de kamer een heel ander temperament krijgt. Passend moet de badkamerapparatuur worden gekozen. Ideaal voor terracotta vloeren zijn bijvoorbeeld rotan of rieten meubels.

Natuursteen tegels zijn gemaakt van natuurlijk geteelde steen die in plakjes is gesneden en zijn millennia-oude patronen en kleuren behoudt. Italiaanse marmeren tegels zijn bijzonder nobel. Daarnaast hebben zandstenen tegels of tegels van graniet, kalksteen en leisteen hun eigen mediterrane karakter.

Welke steen u ook kiest: natuursteen tegels roepen een mediterrane sfeer op in uw badkamer, net als natuursteen. Je kunt terugvallen op een grote verscheidenheid aan kleuren. Natuursteen tegels zijn vaak verkrijgbaar in zeer lichte tinten, die een zomerse lichte flair creëren. Ze zien er wat futuristischer uit dan klassieke mediterrane tegels of houten tegels en zijn te combineren met heel ander badkamermeubel. Kleine tapijten en vloerkleden zijn ook ideaal voor natuursteen tegels.Recent Posts