Houten boekenwand voor in de woonkamer – zet thuis je eigen bibliotheek opDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Grote boekenplank wit

“Alle goede woorden in de wereld staan in boeken”zegt een Chinees spreekwoord. Iedereen die van het geschreven woord en de gedachten van de grote dichters houdt, droomt van zichzelf Bibliotheek of een muur van boeken. Met de volgende tips kun je deze droom waarmaken. We geven je inspiratie over hoe je je boeken van Andersson tot Zola kunt integreren in je interieur. Zelfs buiten e-books en digitale media vervangt niets het mooie gevoel een echt boek in je handen te houden of de sfeer die een goed gevulde boekenplank uitstraalt.

Iedereen heeft zijn eigen privé-idee van zijn eigen thuisbibliotheek: bijvoorbeeld een Boekmuur in klassieke landhuisstijl gemaakt van massief grenenhout geschilderd in bruin of wit. In veel gevallen heeft men een beeld uit oude films in gedachten, van een wandhoge boekenplank of boekenwand, waarvoor een Houten ladder Is. Vanaf de 19e eeuw bezaten degenen die zichzelf respecteerden zo’n bibliotheek. In de zogenaamde master room zat de huisbaas, rookte sigaren en vermaakte zijn gezelschap. Boeken brachten een intellectuele sfeer in deze ruimte. Een onmisbaar onderdeel van de huisbibliotheek was de Brockhaus Encyclopedie en het lexicon “Konversations”.


Anderen dromen van een Helder Kamer met een boekenplank in het wit met geselecteerde exemplaren.

Wat je uiteindelijk ook beslist: Onmisbaar in de eigen bibliotheek is een kleine Lezen met een comfortabele stoel of bank en een kleine tafel waar de thee kan worden geserveerd. Vergeet de kandelaar niet, die op lange winteravonden een huiselijke en schemerige sfeer zal creëren.

Houten houten muur

Tips voor het opzetten van een eigen bibliotheek

Idealiter heb je een hele kamer beschikbaar voor de boekenmuur en niet alleen een hoek in een kamer. Een kamer waar je je even kunt terugtrekken en ongestoord kunt lezen. Dan heb je de mogelijkheid om 3 van de 4 muren volledig te voorzien van planken en deze te vullen met je favoriete boeken.

Thuis een bibliotheek instellen

Zoek anders gewoon naar een vrije muur in een grote kamer en bevestig hier de juiste planken. Het is belangrijk dat je de leeshoek scheidt van de woonkamer. Hier is een roomdivider geschikt, die ook ruimte biedt voor boeken. Echt gezellig wordt het pas als je een houten boekenplank koopt.

Heb je niet genoeg boeken om de boekenkast te vullen? Echte literatuurliefhebbers zullen zich nauwelijks schamen voor het feit dat ze niet genoeg boeken hebben voor de nieuwe boekenwand. Als je net bent begonnen met je eigen boekencollectie, moet je op zoek gaan naar afspraken voor de volgende Vlooienmarkt kijk rond in de omgeving. Hier kunt u hele dozen met boeken kopen tegen een redelijke prijs. Het is belangrijk dat de boeken op de boekenplank er gelezen uitzien. Uw bibliotheek moet geen tentoonstellings- of verkoopruimte zijn voor ongelezen boeken, maar een gezellige ruimte die u uitnodigt om te bladeren en te bladeren.

Denk aan een systeem waarin je je boeken wilt ordenen. Misschien per tijdperk of door de eerste letters van de auteurs? Uw eigen thuisbibliotheek wordt perfect comfortabel wanneer het warme vuur van een Haard Branden. Een comfortabel ingerichte muur van boeken creëert een sfeer waarin je kunt wonen, werken en creatief kunt zijn.Recent Posts