De perfecte zithoogte voor kleine en grote mensen, voor senioren en gastenDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Als het gaat om het vinden van de perfecte bank, is comfort het allerbelangrijkste. En een van de belangrijkste factoren om maximaal comfort te bereiken is de juiste zithoogte. Maar met het grote aanbod op de markt is het vaak moeilijk om erachter te komen welk model je moet kiezen. Daarom hebben we deze gids voor zithoogtes van banken samengesteld.

De de meeste banken hebben een zithoogte van ca. 40 – 45 cm. Er zijn echter ook banken met grotere zithoogtes zoals 50 cm of 60 cm. Zo vind je de bank met de juiste hoogte voor iedereen. Maar welke zithoogte is geschikt voor wie?

Grootte Zetel
< 1.60 m 38 – 39 cm
1,65 – 1,75 m 40 – 45 cm
1,80 m 48 cm
1,95 m 50 – 52 cm
2,00 m 54 – 56 cm
  • Voor kleine personen tot 1.60 m is het meest geschikt voor een Zithoogte van 38 cm tot 39 cm.
  • Mensen van gemiddelde grootte van 1,65 m tot 1,75 m moet eerder op een hoogte van 40 cm tot 45 cm grijpen.
  • Voor lange mensen meer dan 1.80 m wij adviseren een hoogte van minimaal 48 cm.

Hier leggen we uit voor welke gevallen de verschillende zithoogtes geschikt zijn, zodat u kunt beslissen welke het beste bij u past.

38 – 40 cm zithoogte bank

Een zithoogte van 40 cm is geschikt voor wie een laagzitbank wil. Deze optie heeft vaak de voorkeur van degenen die dat willen maak het jezelf gemakkelijk met een goed boek of een Dutten voor de tv. Lage banken zijn ook ideaal voor kinderen en huisdierendie zonder moeite op het meubelstuk willen springen. Het grootste nadeel van een zithoogte van 38 tot 40 cm is dat in- en uitstappen lastig kan zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen.

45 cm zithoogte bank

Een zithoogte van 45 cm is een goede middenweg tussen te hoog en te laag. Deze optie wordt aanbevolen voor mensen met een gemiddelde lengte die op zoek zijn naar een bank die gemakkelijk in en uit te stappen is. Banken met een zithoogte van 45 cm zijn ook ideaal voor Gasten, omdat ze beheer de evenwichtsoefening tussen casual genoeg om rond te luieren en formeel genoeg om rechtop te zitten, plus de hoogte is een goed gemiddelde en past voor de meeste mensen.

50 cm zithoogte bank

Een zithoogte van 50 cm is in de orde van grootte van de zithoogte van Eetkamerstoelen en is een typische waarde voor Keukenbanken. Het is geschikt voor geweldige mensen geschikt en voor iedereen die graag een rechtopstaande zitpositie nemen. Een zithoogte van 50 cm is ook handig voor Seniorenzodat je zonder enige moeite kunt opstaan. Het grootste nadeel van een zithoogte van 50 cm is dat het een beetje formeel en zakelijk aanvoelt en niet zo gezellig is als sommige van de lagere opties.

Banken met een zithoogte vanaf 50 cm


60 cm zithoogte bank

Een zithoogte van 60 cm is de hoogste optie op onze lijst. Deze variant is goed voor lange senioren die maximale steun willen bij het zitten of opstaan. Het is ook nuttig voor mensen met Mobiliteitsproblemen, omdat het het gemakkelijker maakt om in en uit de bank te komen. Het grootste nadeel van een zithoogte van 60 cm is dat het voor sommige mensen iets te formeel kan zijn.

Resultaat

Wat uw behoeften ook zijn, er is een perfecte zithoogte voor u. Vergeet niet om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren en eventuele gasten voordat u uw definitieve beslissing neemt. We hopen dat deze gids u laat weten welke optie het beste voor u werkt!Recent Posts