Boxspring hoekbank: voordelen en aanbevolen modellenDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

De boxspringbekleding van een bank zorgt voor een hoog niveau van comfort en gemak. Als het dan nog een hoekbank is, zijn er extra pluspunten vanwege de bijbehorende grootte. Wat het voordeel is van een boxspring bekleding voor een hoekbank en welke varianten en modellen worden aanbevolen, wordt hieronder weergegeven.

TOP Boxspring hoekbanken – Onze aanbevelingen

5

zit&meer hoekbank, inclusief boxspring/veervulling, inclusief comfortabele Fe


» Bekijk op OTTO DE


Voordelen van boxspring bekleding

Dit type bekleding komt oorspronkelijk uit de VS en Scandinavië en is vooral bekend van het bedgedeelte. De belangrijkste voordelen zijn de bijzonder hoog comfort in vergelijking met standaard bankenEen comfortabele zitpositie en een moeiteloos zitten, maar ook staan door de zithoogte van ca. 46-50 cm. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de dubbele ophanging van een elastisch golfveersysteem (Boxspring) als laagste onderstam en een Bonnell veermatras of Pocketvering matras. De veerkern zorgt voor de Zitsterkte en ondersteunt de gemakkelijk zitten en opstaan.

Boxspring bekleding constructie

  • Topper: Koudschuim pad
  • Bovenste matras: Bonnell verenmatras of pocketveringmatras
  • Boxspring ophanging: meestal golfveersysteem

Bovenaan komt een Schuimkussende “Topper”, zoals een Koudschuim topper. Dit vertegenwoordigt de werkelijke stoel. Met diktes tot 30 cm en Hoge schuimdichtheden tot 35 kg/m³ er is dus geen verlies van comfort en Gezelligheid van de bank. Daarnaast kom je met de topper op een comfortabele zithoogte. Ter vergelijking: De bekleding van een standaard hoekbank bestaat slechts uit een enkel veersysteem, veerkern of asvoet en een schuimkussen bovenop. Sommige hoekbanken zijn volledig uitgerust zonder ophangsystemen, wat duidelijk zitsterkte mist en de bekleding heel gemakkelijk plaatsmaakt. Dit laatste kan op de lange termijn leiden tot rugpijn. Dit zijn onze TOP favorieten uit de categorie hoogwaardige boxspring hoekbanken.

De juiste grootte voor elke kamergrootte

Als je denkt aan de grootte van een boxspring hoekbank, stel je je eerst een groot, solide meubelstuk voor, dat idealiter het midden vormt van een grote woonkamer. Breedtes tot 350 cm en dieptes tot 280 cm zijn een maat die moet worden gehandhaafd voor dergelijke hoekbanken. Als u de voorkeur geeft aan meer filigraan of kleinere versies, zijn er natuurlijk ook de juiste modellen voor deze vereisten. Met breedtes van 280 cm en dieptes vanaf 165 cm kunnen ook kleinere ruimtes worden uitgerust met zo’n hoekbank. De bekleding resulteert meestal in een comfortabele zithoogte van ca. 46-50 cm.

Boxspring hoekbanken als slaapgelegenheid

De term boxspring wordt vaak geassocieerd met een bed. Talrijke modellen hoekbanken bieden zelfs een Slaapfunctie. Met een paar eenvoudige stappen kan een deel van de bank worden uitgetrokken en krijg je een groot, comfortabel liggend oppervlak. De veerkern zorgt ook voor een bijzonder ligcomfort. Aangevuld met een Bedstee er kan extra opbergruimte worden gecreëerd, bijvoorbeeld voor dekens en kussens.

Kleuren en stoffen van boxspring hoekbanken

Bij het kiezen van de juiste bank in kleur zijn er bijna geen grenzen aan je verbeelding. Tal van modellen zijn direct verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals: antraciet, witgrijs, groen, paars, rosé, grijs, bruin, zodat het naar wens kan worden gecombineerd. Ook zijn vrijwel alle soorten stoffen en hoezen te vinden in boxspring hoekbanken. Elegantere ontwerpen doorboren Leer of imitatieleer en zo optimaal te combineren met een modern en smaakvol interieurNl. Aan de andere kant zullen liefhebbers van gezellige en zachte stoffen precies de juiste vinden, bijvoorbeeld door een Getextureerde stof of velours. Een cover van Microvezel.

Een boxspring hoekbank is dus iets voor trendbewuste jongeren, maar ook voor ouderen die niet zonder het comfort van zitten en opstaan willen.Recent Posts