Banken van rotan of poly rotan – zitmeubelen met stijl en elegantieDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Rotan banken en polyrattan meubels geven elke woonkamer, tuin of balkon een mediterrane flair en creëren een warme en gezellige sfeer. Je hebt het gevoel op vakantie te zijn en met een glasplaat op tafel ziet het hele levende landschap er echt chique en luxe uit. Banken en fauteuils gemaakt van handgeweven rotan zijn typisch voor een woonkamermeubel in de Landhuis stijl of in de Koloniaal. Een voordeel van rotan zitplaatsen ten opzichte van gewone banken is dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn en moeiteloos van de ene plaats naar de andere kunnen worden vervoerd.Maar rotan is niet alleen rotan! Hier zijn enkele belangrijke verschillen en standpunten om in gedachten te houden bij het kopen van een rotan bank.

Het natuurlijke product rotan – banken gemaakt van rotan palmen

Het natuurlijke product “rotan” is gemaakt van de stam van rotanpalmen uit Afrika en Azië. Natuurlijk rotan is bijzonder elastisch en flexibel vanwege de lage dichtheid. Het is daarom ideaal voor de productie van zitmeubelen. Rotan wordt eerder onder stoom verwerkt en zelfs na aankoop moet de rotanbank worden bevochtigd met water en worden behandeld met zadelzeep, zodat de flexibiliteit niet verloren gaat.

Typisch, bij het maken van een rotan bank, een Houten frame en daaromheen worden dan de rotan linten gevlochten. Afhankelijk van de vlechttechnieken kan het uiterlijk van de rotan bank variëren. Het mooie van natuurlijke rotan banken is dat ze een gezellige, natuurlijke Straal landhuis karakter.

De Polyrattan Sofa

Velen weten waarschijnlijk al dat polyrattan de kunstmatige vorm van rotan is, of kunnen het raden. Maar voor de meeste mensen zal het verrassend zijn om te leren dat polyrattan (ook bekend als plastic rotan of kunstmatig rotan) superieur is aan natuurlijk rotan in zijn eigenschappen. Want je denkt automatisch aan het echte, massieve hout, dat stabieler is dan de houten replica’s. Analoog zou het kunstmatig geproduceerde rotan slechter moeten zijn dan het natuurlijke rotan. In dit geval zijn de omstandigheden echter anders: meubels gemaakt van natuurlijk rotan kunnen normaal gesproken niet worden gebruikt als balkonmeubilair of tuinmeubelen, omdat het zou barsten of vervagen bij hoge luchtvochtigheid, regen en te veel zon. In tegenstelling tot poly rotan meubels zijn ze niet weerbestendig.

Het kunstmatige vlechtmateriaal polyrattan is gemaakt van Polyetheen en lijkt erg op natuurlijk rotan van buitenaf. Maar dat is het wel zo’n beetje met de overeenkomsten. Polyrattan banken zijn, in tegenstelling tot rotan banken, niet alleen Duurzaam en extreem duurzaam, maar ook Ongevoelig voor vuil. Gewoon slang naar beneden met de waterslang of reinigen met een vochtige doek en een zachte borstel en de polyrattan bank ziet er bijna als nieuw uit. Er is geen behandeling met oliën of verzorgingslakken nodig!

Zelfs als de lage prijs van een aantal echte rotan meubels in de meubelwinkel aantrekt, moet u dergelijke meubels niet kiezen voor buitengebruik, maar op zoek gaan naar polyrattan-zitplaatsen. Deze kunnen dan gebruikt worden voor tuin en terras, maar ook voor de woonkamer en de serre. Omdat polyrattan zitmeubelen weerbestendig zijn, hoeft het niet per se in de garage te overwinteren en kun je het het hele jaar door buiten laten staan. Afhankelijk van welke materialen extra zijn gebruikt en hoe gevoelig ze zijn, kunnen de polyrattan tuinmeubelen worden bedekt met een waterdichte beschermhoes voor de veiligheid.

Polyrattan banken verschillen op de volgende punten:

  • Type vlecht
  • In de basis
  • En bij de verwerking van plastic vezels

De polyrattan is verkrijgbaar in twee soorten vlechtwerk: de platte band en de ronde vlecht. Het kan heel glad zijn of lijken op het oppervlak van natuurlijk rotan. Welk type te kiezen is een kwestie van smaak. De basis is meestal gemaakt van aluminium, wat ook zou worden aanbevolen. Aluminium geeft het meubilair meer stabiliteit en het is roestvrij (dus kan buiten overwinteren), maar verhoogt ook de prijs.

Afhankelijk van hoe de polyvezels worden verwerkt, zijn er verschillen in de kwaliteit van de polyrat.bruine tuinmeubelen. De weerstand tegen UV-straling en sterke temperatuurschommelingen, evenals de indicatie van een lange garantie van bijvoorbeeld 3 jaar zijn al goede indicaties van fatsoenlijke kwaliteit.

Waar moet je nog meer rekening mee houden voordat je rotan banken koopt?

Voordat u rotan banken of zitsets koopt, moet u vragen of de bekledingspads van het geselecteerde zitmeubilair zijn inbegrepen in de leveringsomvang of dat er extra kosten worden gemaakt. Als de kussens in de prijs zijn inbegrepen, moet u ervoor zorgen dat de hoezen wasbaar zijn.

Vakantiegevoel op de rotan lounge

Als je echt het gevoel wilt hebben dat je op vakantie bent, is er niets beter dan een rotan lounge in ronde, halfronde of vierkante vorm en witte bekleding. Zo’n lounge heeft een royale oppervlakte van meestal 2 m breed en 2 m diepte. Hier kun je je uitspreiden als op een weiland, met het verschil dat je niet de harde grond onder je voelt, maar een zachte vulling. Pure luxe voor in huis…

Samenvatting

Polyrattan banken zijn de beste keuze voor diegenen die een ontspannen zitcomfort en een feel-good sfeer in hun tuin of terras willen creëren met zo min mogelijk onderhoud. Voor de woonkamer daarentegen ziet natuurlijk rotan er nog comfortabeler uit. U kunt complete zitgroepen, lounges, of individuele rotan fauteuils, rotan banken of tafels en combineer ze met elkaar, zodat er voor elk wat wils is. Als decoratie zou je ook kunnen overwegen om plantenbakken gemaakt van polyrattan te gebruiken.Recent Posts