Banken in Scandinavische stijl – “Keep it Simple”De gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Woonkamer in Scandinavische stijl: bank in turkoois / aqua

Ingericht met banken in Scandinavische stijl – Eenvoudig, licht en vriendelijk

De belichaming van lichte kamers in een eenvoudig design is de Scandinavische stijl. Dit betekent een functionele faciliteit met strakke lijnen en weinig kleuraccenten. De Scandinavische stijl is gebaseerd op het idyllische landschap van deze regio, die wordt gekenmerkt door de Natuurlijk Groen en Blauw, van het materiaal Hout en van brede, kilometerslange vlaktes. Hier is het in de winter lange tijd donker en is het des te belangrijker om het gebrek aan daglicht te vervangen door een helder interieur. Het resultaat is heldere woonkleuren en een vriendelijk interieur waarin gerichte lichtbronnen worden gecreëerd en waarin zowel de bewoners als hun gasten zich helemaal op hun gemak voelen. Het motto van het interieur in Scandinavische stijl is: “Keep it Simple”.

5

andas hoekbank »Gondola«, Scandinavisch design en nobel charisma, met houten poot


» Bekijk op OTTO DE

6

andas hoekbank »Bille«, met stiksels in het rugkussen en de poten in eikenhout, ontwerp


» Bekijk op OTTO DE


Kleuren van de bank in Scandinavische stijl: de facetten van sneeuw en blauw als de zee

De omgeving waarin we leven bepaalt onze gemoedstoestand. Zo zien lichte en vriendelijke kamers met doorschijnende gordijnen, witte muren en meubels eruit licht hout stemmingsverheffend, terwijl donkere en zware kamers ons melancholisch en traag maken. De Scandinavische woonstijl maakt gebruik van felle kleuren: Wit (van sneeuwwit tot geelwit tot grijswit), Vriendelijk Beige, Zand evenals Turkoois Blauw zoals de zee en Munt. Als banken in deze kleuren met Houten frame en Houten voeten gecombineerd resulteert in een zeer natuurlijke uitstraling.

Scandinavische banken: herinneringen aan fjorden en steile kliffen

Zoals alles in de Scandinavische inrichtingsstijl, zijn de banken en andere meubels gemodelleerd naar het landschap. In hun kleuren en vormen imiteren ze steile rotswanden, Fjorden en de zee, stranden en uitgestrekte landschappen. Hier voel je bijna de wind als je ’s avonds samen rond de gezellige houten tafel zit. Voor de meubels in de Scandinavische stijl, meestal lokaal hout zoals Sparren, berken of dennen gebruikt. Deze houtsoorten creëren een volledig natuurlijk, levendig woongevoel. Als alternatief kunnen deze of andere houtsoorten ook worden voorzien van een witte verflaag of blauw geglazuurd zijn.

Scandinavische stijl. Sofa geel

Banken en levende landschappen in minimalistische Skandi-stijl

De comfortabele woonkamer zorgt bijvoorbeeld voor een Scandinavische flair in de woonkamer. «Janek» Van Andas in Turkoois, lichtgrijs, lichtblauw of mint in een trendy look. Het is uitgerust met een veerkern en ademende polyetherschuimvulling en heeft aantrekkelijke houten poten. Het frame is gemaakt van FSC-gecertificeerd® materiaal op houtbasis.

Ook van andas komt de hoekbank «Helsingborg». Het heldere, gereduceerde ontwerp, de smalle houten poten, evenals de Structurele stof gemaakt van katoen straal gezelligheid en moderne flair uit. Mooie accenten worden gezet door de meegeleverde sier- en rugkussens.

Dat Hoekbank »Trelleborg« van 3C Candy creëert een gezellige retraite in elk huis. Het maakt indruk met zijn Scandinavisch design en zijn decoratief, stijlvol quilten. De naar buiten gebogen armleuningen zijn een visueel hoogtepunt en zorgen voor extra comfort. De bank is verkrijgbaar in zand, lichtblauw en mint. De bank kan vrij in de rough worden gemonteerd, ongeacht de wandoppervlakken.m, omdat de achterkant is bedekt met bankstof. Een asophanging en een stevige schuimvulling moeten zorgen voor een goed zitcomfort.

In Scandinavische stijl is de »Marron« woonlandschap van andas. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals lichtgrijs, naturel en beige, en in de covertypes structuur stof fijn en structuur stof grof. De losse sierkussens ronden het chique totaalplaatje af met hun kleurrijke uitstraling in geel, blauw en roze.

Dat Hoekbank »Gondola« van andas scoort met zijn stijlvolle uitstraling en zijn hoge gezelligheidsfactor. De eenvoudige maar moderne houten poten geven de kamer een modieus, Scandinavisch tintje. De poef kan naar wens rechts of links worden besteld, daarom past het zitlandschap zich aan de respectieve kamersnede aan.

Dat Hoekbank »Bille« van het merk andas is ontworpen door de Deense ontwerper Morten Georgsen en is ontworpen met zijn schone, gereduceerde ontwerptaal een echt hoogtepunt in de woonkamer. Met dank aan de Naad in het rugkussen en de Poten van eikenhout in afgeschuinde vorm Het ziet er uniek uit. Rondom overdekt kan de hoekbank vrij in de kamer worden opgesteld en is hij bijvoorbeeld geschikt als scheidingswand tussen keuken en woonkamer. De Recamiere is links of rechts te bestellen, zodat de bank zich ook aanpast aan de ruimtelijke omstandigheden.

De moderne gestoffeerde hoek »Lasse« door Home affaire in Scandinavische stijl zorgt ook voor gezelligheid. Het is uitgerust met een houten basis en een schachtveer, evenals ademende vulling op basis van polyetherschuim.

De Scandinavische inrichtingsstijl is ook terug te vinden in landhuismeubelen, zoals witte landhuis banken. Deze stralen landelijke gezelligheid uit en doen denken aan vervlogen tijden toen het hele gezin ’s avonds samen aan de grote houten tafel zat. Tegelijkertijd heeft landhuismeubilair iets enorm nobels en elegants en het vergroot de kamers visueel. Vooral royale zitplaatsen bod Residentiële landschappen in Scandinavisch design.

De kers op de taart: verlichting en decoratie

Ideaal voor banken in Scandinavische stijl indirect licht. Dit kan bijvoorbeeld worden geïnstalleerd als onderdeel van een spanplafond of worden ingelijst in dressoirs of speciale plafondconstructies. Maar ook direct licht, dat specifiek gericht is op individuele woonelementen, onderstreept de minimalistische Scandinavische inrichtingsstijl. Als het gaat om lampen, kan het iets meer zijn: kristallen of Kroonluchter zorgen voor een paar accenten in het verder zo ingetogen interieur. Hoge plafonds, grote ramen en Spiegel laat de kamers nog groter en helderder lijken.

Qua decoratie worden banken in Scandinavische stijl het best gecombineerd met handgemaakte decoratieve items, evenals bankdekens en hoezen gemaakt van Linnen of katoen. Gezelligheid en sfeer creëren Kaarsen in de kamer, kleine kommen met Natuurlijke producten zoals zand, stenen of schelpen. En wat niet mag ontbreken in zo’n natuurlijke omgeving: Een mooi boeket bloemen in aardekleuren.

Scandinavische stijl

Kies je voor sneeuwwitte meubels, dan kun je de kleur blauw of Roodbruin (de typische kleur van Zweedse huizen). Muren en meubels in beige kunnen worden versierd met groen Contrasten kan worden verstrekt, zoals kussens in grasgroen.

Het is belangrijk met beide opties: u moet de aandacht niet vestigen op de muren. Deze moeten helder zijn en mogen niet afleiden van het interieurontwerp met opvallende patronen of vormen. Kies je voor gekleurde muren, dan moet het bijvoorbeeld een geglazuurd blauw zijn en moet dezelfde tint consequent worden gebruikt.Recent Posts