Banken in oranje: de kleur van de optimistenDe gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

Oranje was al modern in de jaren ’70 en beleeft nu een revival in de entree, in eetkamers en keukens maar ook in de woonkamers van moderne appartementen. Oranje is een sfeervolle kleur waar je niet zuinig mee hoeft te zijn. Het kan specifieke kleuraccenten instellen of een heel interieur transformeren in een lichte, vriendelijke en mediterrane sfeer.

Banken in Orange

Oranje is de kleur van de optimisten: banken in oranje brengen veel positieve associaties met zich mee, zoals Zonlicht, zonnebloemen of zongerijpt fruit. Daarom zijn oranje banken ook zeer geschikt voor ruimtes met minder licht. Je kunt van elke kamer een helder en vriendelijk gemeubileerde woonkamer. Van oranje wordt ook gezegd dat het het immuunsysteem versterkt en een activerend effect heeft op het menselijk organisme.


Banken in oranje behoren tot de gestoffeerde meubels waar je jezelf op trakteert in de woonkamer, omdat ze symboliseren luxe. In vroegere tijden werden gele tinten alleen gebruikt door de Hogere sociale klassen gereserveerd.

Oranjegele bank met poef

Oranje bank met poef

Woonkamermuur in oker oranje

Het schilderen van een enkele muur in oker oranje wordt een hoogtepunt in elke woonkamer. Terwijl het heldere, feloranje vervelend en afleidend kan zijn bij het tv-kijken, is een rijk, donker oker oranje precies wat nodig is om een gezellige maar tegelijkertijd opwindende sfeer te creëren.

Combineer oranje

Oranje is een gemengde kleur van rood en geel, dus kleuraccenten in geel en rood kunnen ook worden ingesteld in een woonkamer die is ingericht in oranje. Bij het kiezen van de bank kun je rustig brutaal zijn en kiezen voor een felle tint. De bankkussens moeten in kleur worden gecontrasteerd – bijvoorbeeld in wit, om een harmonieus beeld te creëren. Ben je wat avontuurlijker, kies dan voor blauw als complementaire kleur aan oranje en zorg zo voor een effectief contrast.

Retro stoel in oranje met zwarte lamp
Retro stoel oranje - zwarte lampRecent Posts