Background Image

Een loungeset kopen: hier moet je op letten

loungeset kopen hier moet je op letten

Een loungeset kopen? Nu is dé tijd om een loungeset aan te schaffen.!Het zonnetje komt steeds vroeger tevoorschijn en de zomerperiode komt eraan.  Zo kun jij straks heerlijk relaxen in je eigen tuin of op je balkon. Het aanbod van loungesets is immens, en het kan zijn dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je op letten en wat past er bij jouw voorkeuren? Lees hier waar je op moet letten bij het kopen van een loungeset.

Functie

Het is handig om eerst te bepalen wat voor functie je loungeset gaat hebben. Wil je hem alleen gebruiken om zelf op te liggen, of wil je er eentje voor het hele gezin? Wanneer je er bijvoorbeeld ook aan wil eten, kun je gaan voor een wat uitgebreidere dining loungeset. Ook moet je natuurlijk kijken naar de ruimte in je tuin of op je balkon. Je wil een comfortabele set maar hij moet niet de hele ruimte overnemen. Je kunt van tevoren een ideale maat afmeten in je tuin en vervolgens online kijken welke loungeset maat daarmee overeenkomt. Je kunt ook een set kopen die uit meerdere losse delen bestaat. Dan kun je hem aanpassen aan zijn functie en de hoeveelheid mensen die er gebruik van maken. 

Materiaal

 Het materiaal is misschien wel het belangrijkste aspect van je loungeset. Het beïnvloedt niet alleen het uiterlijk, maar ook de kwaliteit, duurzaamheid en het benodigde onderhoud. Kunststof is een van de makkelijkste materialen, waar je na aankoop niet echt meer naar om hoeft te kijken. Het is vaak weerbestendig en kan dus gedurende het hele jaar buiten blijven staan. Ook aluminium is een materiaal dat weinig onderhoud vereist. Wil je voor een wat meer landelijke uitstraling gaan, dan is een houten loungeset een mooie optie. Dit materiaal moet je wel wat beter verzorgen, door het bijvoorbeeld eens per jaar te lakken. Wil je wel de rustieke look, maar niet het bijbehorende onderhoud hoeven doen? Dan is een tuinset van wicker vlechtwerk een goed alternatief. 

Comfort

Natuurlijk moet je loungeset bovenal ook comfortabel zijn. Daarom is het handig om langs de winkel te gaan in plaats van iets online te kopen. Zo kun je echt even goed testen of de kussens en het materiaal wel lekker zitten. Wil je languit kunnen liggen of alleen zitten en wil je er in weg kunnen zakken of een wat actievere zit aannemen? Dit zijn allemaal dingen die een rol spelen bij het comfort van je loungeset. Wees dus kritisch, want je moet er optimaal van kunnen genieten. Afdrukken