Background Image

Een landelijke tuin met bijpassende meubelen

Een landelijke tuin met bijpassende meubelen

Als je je tuin wil ombouwen tot een landelijke tuin is het handig om te weten wat echt kenmerkend is. Want is nu een tuin in landelijke stijl? Bij een landelijke tuin komen er veel natuurlijke elementen naar voren, dit in combinatie met veel groen. Denk aan een tuin met een groot grasveld met planten en bloemen in allerlei kleuren. Echt een typische plek waar moeder natuur haar gang kan gaan. Een landelijke tuin is dan ook vaak ruimtelijk ingedeeld en kent geen strakke lijnen.

Persoonlijk vind ik het prachtig als alle planten net in de bloei staan. Hortensia’s, Beukenhagen, gekleurde Esdoorns en Fruitbomen zijn prachtige ingrediënten om te plaatsen in een landelijke tuin. Mits je groene vingers hebt kun je ook een moestuin plaatsen. Vaak zijn het dan ook mensen met groene vingers die kiezen voor een landelijke tuin. Om het helemaal af te maken kun je een klassiek rond terras aanleggen van koppelstone.

Bijpassende meubelen

Bij een landelijke tuin horen uiteraard ook bijpassende meubelen. Een van de meest gebruikten materialen is natuurhout. Houten tuinmeubelen geven namelijk een warme uitstraling en na enige tijd krijgt deze een zilvergrijze kleur. Vaak zie je dan ook houten tuinaccessoires in een landelijke tuin. Mocht je niet zo’n fan zijn van natuurhouten meubelen, maar wel de warme uitstraling van de landelijke stijl willen behouden? Dan is zijn meubelen van kunststof vlechtdraad geschikt voor een natuurlijke uitstraling. Het vlechtwerk heeft namelijk een speelse uitstraling omdat het met de hand is gevlochten. Het is dus heel gangbaar om in een grote landelijke tuin een knusse plek te creëren voor twee of drie personen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld bistrosets ideaal! Omdat ze inklapbaar zijn, geven ze een knus en gezellig effect aan de plek. Een deckchair is het perfecte ligbed voor de landelijke tuin: klassiek én stijlvol.

De populairste tuinstoel

Een van de populairste tuinstoelen van vorig jaar is de dining tuinstoel. Deze is geroemd om zijn prijs-kwaliteitverhouding, zijn comfortabele zit en hoge rugleuning. Deze tuinstoel heeft een goed aluminiumframe waarin een stevig vlechtdraad zit. Ook is de dining tuinstoel verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder Graphite. Dit is dan ook de meest verkochte kleur. Graphite geeft de tuinstoel een eigentijdse uitstraling. De dining tuinstoel staat perfect in een landelijke, rustieke of Engelse tuin.

Afdrukken