Background Image

Wist jij dit al over zonwering?

Wist jij dit al over zonwering?

Hoe heerlijk het ook is om buiten in het zonnetje te zitten: in je woonkamer wil je niet verblind worden door felle stralen. Daarom is het een slim idee om te investeren in goede zonwering. Zo blijft het binnenshuis lekker koel op warme dagen, en kun je bovendien zelf de lichtinval regelen. In deze blog zetten wij een aantal interessante feiten over zonwering op een rijtje. Wist jij dit al?

Er bestaat een verschil tussen buiten- en binnenzonwering

Wanneer we het hebben over zonwering, maken we vaak onderscheid tussen twee typen. Allereerst is er binnenzonwering die, zoals de naam al aangeeft, binnenshuis is geplaatst. Buitenzonwering is juist buitenshuis geplaatst.

Zonwering in vele soorten en maten

Zowel buiten- als binnenzonwering zijn beschikbaar in verschillende varianten. Bij buitenzonwering kun je bijvoorbeeld denken aan knikarmen met scherm, rolluiken of screens. Gaat het over zonwering die binnen je huis geplaatst kan worden, dan hebben we het bijvoorbeeld over rolgordijnen of jaloezieën.

Zonwering doet meer dan alleen de zon buiten houden

Voordat je zonwering gaat kiezen, is het goed om je te beseffen dat zonwering meer doet dan enkel de zon buiten houden. Zoals gezegd zorgt het er ook voor dat je de lichtinval in huis kunt controleren, en daarnaast zorgt met name binnenzonwering voor een sfeervol detail. Kies je voor een rolluik, dan vervult dit tevens een diefstalwerende rol. Hartstikke multifunctioneel, zonwering!

Comfort en waardevermeerdering van je woning

Tuurlijk, woongenot is fijn, maar minstens zo fijn is dat zonwering ook zorgt dat je woning in waarde stijgt. Een nette, goed onderhouden woning met mooie extra’s levert op de huizenmarkt natuurlijk meer op dan een huis waarbij dit niet geldt. Wanneer jouw huis is voorzien van een kwalitatieve zonwering, zal dit dus zeker iets opleveren, mocht je besluiten je woning te verkopen.

Twee linkerhanden?... Schakel iemand in die de zonwering voor je plaatst

Ben je niet gezegend met een talent voor klussen? Geef niets! Veel aanbieders van zonwering bieden de mogelijkheid om dit voor je te doen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, kun je er dus voor kiezen om iets meer te betalen en de installatie aan een deskundige over te laten. Je wilt natuurlijk nog jarenlang genieten van je zonwering, dus deze moet wel op een juiste manier zijn gemonteerd.

zonwering Utrecht

knikarmen

Afdrukken