Background Image

Hoe richt jij jouw nieuwe woning in?

Ben je net verhuisd? Dan wordt het tijd om na te denken over de nieuwe inrichting. Heel leuk allemaal, maar het kan ook een heleboel stress opleveren. Er zijn een aantal dingen die je je moet afvragen bij het inrichten van de nieuwe woning. In deze blog kun je aantal tips voor het inrichten vinden maar ook een aantal praktische tips.

Inspiratie

Inspiratie kun je opdoen op veel verschillende plekken. Ga van tevoren eens naar een meubelboulevard. Hier vind je in principe alles wat je nodig hebt. Koop niet gelijk alles want vaak kan je op internet de meubels een stuk goedkoper vinden. Internet is dan ook meteen de tweede inspiratiebron. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Pinterest; hier delen de meest hippe mensen hun ideeën over stijl en inrichting.

Meubels

Bedenk van tevoren goed wat voor meubels je nodig hebt voor welke kamer. Maak desnoods een lijstje met alles wat je nodig hebt en streep het af wanneer je het meubelstuk gekocht hebt. Bedenk bijvoorbeeld of je liever eentbanken of eetstoelen aan de keukentafel wilt hebben staan. En ga hier vervolgens ook doelgericht naar opzoek. Dat scheelt een hoop tijd en moeite!

Afspraken

Je woning inrichten doe je meestal niet alleen. Dit kan voor een wrijving zorgen in de relatie. Zorg dus dat je van tevoren goede afspraken maakt. Je moet bijvoorbeeld in staat zijn om genoeg compromissen te sluiten. Het is nou eenmaal zo dat jullie hoogstwaarschijnlijk niet precies dezelfde smaak hebben. Wat hier ook enorm bij kan helpen is om niet over een nacht ijs te gaan. Wanneer je iets in gedachten hebt, koop het dan niet meteen. Laat alles even rustig op je inwerken en slaap er een nachtje over. Op deze manier voorkom je overhaaste beslissingen en impulsaankopen.

Afdrukken