Background Image

Woonkamer inspiratie: welke kleur past bij mij?

Woonkamer inspiratie: welke kleur past bij mij?

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer in je woonkamer. Sommige kleuren hebben een rustgevend effect terwijl andere een energiek en levendige uitstraling hebben. Als je een nieuwe kleur wilt kiezen voor je woonkamer is het handig om te weten welke kleur, welk effect heeft en waar de kleur bij past. Wij geven je Woonkamer inspiratie door je tips te geven om de juiste kleur te kunnen kiezen voor jouw woonkamer.

Moderne woonkamer

Als je voorkeur ligt bij een moderne, strakke woonkamer kun je het beste kiezen voor veel witte muren in combinatie met één muur met een pastelkleur. Moderne woonkamers zijn namelijk vaak minimalistisch met weinig poespas, voor een strak effect. Deze kleurencombinaties hebben een rustige en ruimtelijke uitstraling en passen bij moderne meubelen.

Rustgevende woonkamer

Veel mensen vinden het fijn om een rustgevende woonkamer te hebben. Een rustgevende woonkamer creëer je door te werken met donkere tinten. Bijvoorbeeld een donkere tint groen. Donkere tinten hebben een kalme uitstraling. Deze kleuren kun je goed combineren met houten elementen en veel planten.

Energieke woonkamer

Als je voor een iets avontuurlijkere look wilt gaan, kun je kiezen voor een energieke woonkamer. Geel is een kleur die zich hier goed voor leent. Je kunt kiezen voor verschillende tinten, van goudgeel, tot okergeel. Voor een ultiem energiek effect kun je het geel combineren met een andere opvallende, felle kleur zoals blauw of rood. Geel kun je goed combineren met een industrieel interieur.

Woestijntinten

In 2019 zien we steeds meer woestijntinten terugkomen in de woonkamers. Onder woestijntinten verstaan wij onder andere, diepe rood- en bruintinten en zandtinten. Woestijnkleuren zorgen voor een rustgevende sfeer in je woonkamer. Ze zijn goed te combineren met natuurlijke materialen zoals bamboe en hout.

Roze pasteltinten

Ook roze pasteltinten zijn echt de trendkleuren van dit jaar. Ze geven een moderne look aan je woonkamer en ze combineren erg goed met wit.

Wij hopen dat we je genoeg Wooninspiratie hebben gegeven om een mooie kleur te kunnen kiezen voor je woonkamer.

Afdrukken