Regel je verhuizing met deze tips

Geschreven door Designerchairs.nl.

Regel je verhuizing met deze tips

Een verhuizing brengt vaak de nodige voorbereidingen met zich mee. Kies je er bijvoorbeeld voor om de verhuizing zelf uit te voeren, of laat je dit door een gespecialiseerde organisatie doen? Door de verhuizing aan anderen over te laten neemt de kans op schade aan je inboedel af. Deze gespecialiseerde organisaties hebben vaak verschillende beschermende materialen, die schade aan kunst, aan je designstoelen en aan je prachtige antieke kast voorkomen. Daarbij beschikken deze partijen over handige hulpmiddelen om de meubels eenvoudig uit huis te verplaatsen. Denk aan een verhuislift voor woningen zonder lift!

Bepaal zelf welke taken je uitbesteedt aan een verhuisbedrijf

Bij een verhuizing naar een nieuwe woning kun je zelf bepalen welke taken je door een verhuisbedrijf uit laat voeren. Bekijk hier de prijzen van een zeer ervaren verhuisbedrijf, welke een indicatie geven van de gemiddelde prijzen voor het inschakelen van verhuizers. Wanneer deze prijzen niet bij je budget voor de verhuizing passen, kun je ervoor kiezen om sommige klussen zelf uit te voeren. Denk aan het in- en uitpakken van de verhuisdozen, het inladen van de verhuiswagen, enzovoorts. Hierbij loop je logischerwijs het risico dat er alsnog elementen uit je interieur beschadigen.

Zorg dat alle verzekeringen geregeld zijn

Voordat je de kostbare inboedel van je oude woning naar je nieuwe woning verhuist, is het belangrijk om naar de afgesloten verzekeringen te kijken. Heb je de verhuizing naar de nieuwe woning al doorgegeven bij je verzekeraar? Wanneer dit niet gebeurd is, kan het voorkomen dat schade als gevolg van diefstal of bijvoorbeeld lekkages niet vergoed wordt. Dit wil je logischerwijs voorkomen! Het doorgeven van een verhuizing voor je inboedel- en woonverzekering kan vaak heel eenvoudig online. Op de website van de verzekeraar vind je hoeveel dagen of weken voor de verhuizing de adreswijziging doorgegeven moet zijn.

Afdrukken