Background Image

Vijf handige tips als je je woning gaat stucen

Vijf handige tips als je je woning gaat stucen

Stucen is iets wat je niet zelf snel goed kan doen. Het is vaak een noodzakelijk kwaad waarvoor je een aardige zakgeld voor moet neerleggen mocht u een kwalitatief goed stucwerk wilt hebben. Als u uw muren van uw woning niet goed onderhoud kan dat zelfs de waarde van uw woning laten dalen. Daarom geven wij u in dit artikel 5 tips om de kosten een beetje te bedrukken.

1. Laat je huis in één keer stucen

Wilt u meerdere kamers laten stucen, dan kunt u het beste kiezen om alles één keer te laten stucen. Zo kost het u eenmalig veel geld, maar kunt u wel honderden euro’s besparen dan wanneer u de werkzaamheden hieraan verspreid. Het lijkt hierbij of de kosten lager uitvallen, maar niets is minder waar, het kan juist geld besparen om uw huis in een keer te laten stucen. Daarnaast krijgt u vaak ook korting op de prijs en ook op voorrijkosten, materiaal en administratiekosten.

2. Creëer een fijne werkplek voor je stukadoor

Het klinkt misschien raar, maar door uw stukadoor vriendelijk te behandeling en een fijnere werkplek te creëren zullen zij ook beter kwaliteit van het stukwerk leveren. Koffie aanbieden een koekje e.d., het zijn kleine dingetjes maar kunnen veel uitmaken.

3. Alles afdekken

Om te voorkomen dat uw spullen vies of beschadigd raken is het verstandig om alles af te dekken en aan de kant te schuiven zodat de stukadoor makkelijk bij de muren kan en ook sneller klaar is met zijn/haar werk.

4. Kies een vakkundige stukadoor

Het is de bedoeling dat je het stucwerk in een keer laat doen, en dat u daarna ook tevreden bent met het resultaat. Het meest ideale plaatje is natuurlijk zo goedkoop mogelijk maar zo kwalitatief mogelijk uw muren te laten stucen, maar vaak hangt er toch wel een prijzenplaatje aan. Het is echter aan te raden bij meerdere stukadoors een offerte op te vragen en op basis daarvan een definitieve keuze te maken.

5. Check op een keurmerk

Een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat u een goede stukadoor in huis haalt is om te controleren of deze stukadoor is aangesloten bij de Stichting Afbouwkeur. Stukadoors kunnen zich hierbij aanmelden waarbij ze jaarlijks gecontroleerd worden of ze zich wel aan de standaarden voldoen. Daarnaast controleren zij ook of het kwalitatief goed werk is en of er verbeter punten zijn. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste bedrijf heeft gekozen.

Zoekt u nog een stukadoor in Purmerend? Neem dan eens een kijkje op stucstunter.

Afdrukken