Background Image

Welke vloer moet ik kiezen?

Welke vloer moet ik kiezen?

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van verschillende soorten vloeren. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Elke vloer heeft positieve en negatieve punten. Maar welke past het best bij jouw huis?

PVC Vloer

PVC vloeren heb je in veel verschillende soorten en maten. Een voordeel is dat PVC erg warm en comfortabel aanvoelen en erg makkelijk zelf te leggen zijn. Daarnaast is een PVC vloer erg hygiënisch omdat je het makkelijk kunt dweilen en schoon kunt hoeden. PVC is erg sterk en gaat daarom lang mee. Een voordeel van PVC ten opzichte van laminaat is dat het voor minder geluidsoverlast zorgt. PVC heeft natuurlijk ook nadelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld krasgevoelig en moeten bepaalde soorten gelijmd worden, waardoor je ze niet zelf kunt leggen.

Natuursteen

Natuursteen geeft je huis een mooie authentieke uitstraling. Daarnaast is het hygiënisch omdat het geen stof opneemt en makkelijk is schoon te maken. Het materiaal is duurzaam en gaat lang mee. Nadelen van natuursteen zijn dat het vaak koud aanvoelt en relatief duur is.

Laminaat

Het grote voordeel van laminaat, is dat het goedkoop is vergeleken met andere vloersoorten. Daarnaast kun je laminaat makkelijk zelf leggen en is het erg eenvoudig in het onderhoud. Het beschadigt ook niet zo snel. Nadelen zijn wel dat het koud en hard kan aanvoelen, en voor geluidsoverlast kan zorgen als je er met harde zolen op loopt.

Parket

Parket wordt al eeuwen gebruikt als vloersoort en heeft dan ook veel voordelen. Het hout is een natuurlijk materiaal en voelt fijn aan. Het geeft een warme sfeer aan je huis en het gaat lang mee en is duurzaam. Parket kan wel heel duur zijn. Daarnaast kan het materiaal uitzetten en krimpen door warmte, kou en vocht. Het materiaal kan niet goed tegen vocht. Er zijn verschillende soorten parket beschikbaar, bijvoorbeeld visgraat parket

Dit waren de voor- en nadelen van verschillende soorten vloeren. Welke vloer het best bij jouw huis past, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke smaak en je budget. We hopen je hiermee een beetje geholpen te hebben.

Afdrukken