Background Image

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een bank?

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een bank?

Een nieuwe bank kopen is best een grote investering, dus je wilt graag gelijk een goede kiezen. Maar waar moet je op letten als je een nieuwe bank aanschaft? We geven je tips.

Zitcomfort

Het belangrijkst is natuurlijk dat het bankstel  fijn zit. Dit is natuurlijk heel persoonlijk want iedereen heeft andere wensen en ook lengte, gewicht en leeftijd spelen een rol. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten.

Kussens

Het is bijvoorbeeld zo, dat hoe zachter de kussens zijn, hoe verder je in de bank wegzakt. Wanneer de bank stevige kussens heeft, is het makkelijker om op te staan en te gaan zitten. Voor oudere mensen kan dit prettiger zijn. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke schuimsoort er in de kussens wordt gebruikt. De kwaliteit van het schuim is namelijk van belang voor het zitcomfort. De rugleuning bevat vaak zachter schuim dan het zitvlak. Het is uiteraard aan te raden om te bank eerst goed te testen voordat u hem koopt.

Stoffering

De stoffering van de bank is erg belangrijk. Er zijn verschillende dingen waar u rekening mee moet houden wat betreft de stoffering. Zo moet u letten om de lichtechtheid van de bekleding. Als er veel licht op de bank komt, omdat u grote ramen heeft, is het van belang dat de stoffering een hoge lichtechtheid heeft. Anders kan de kleur na een tijdje vervagen. Als u een gezin met kinderen of huisdieren heeft, is het makkelijker om een onderhoudsarme stof te kiezen. Een robuuste donkere stof is dan beter, dan een fijne, zuivere, lichte stof.

Leer

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een leren bank te nemen. Leer is makkelijker in het onderhoud dan stof en gaat ook langer mee. Daarnaast heeft het een luxere uitstraling. Leer is ook koel, dus op warme dagen kan dat ook fijn zijn. Er zijn verschillende soorten leer. Generfd leer is demeest waardevolle soort leer. Daarnaast heb je gelakte leersoorten. Deze zijn makkelijker in het gebruik omdat ze robuuster en egaler zijn en minder snel verschieten of verkleuren.

Afdrukken