Background Image

Tips om je huis warm te houden in de winter

Tips om je huis warm te houden in de winter

Hoe houd je je huis warmer in de winter zonder je radiator hoger te zetten? Dit is goed voor de portemonnee en voor het milieu. Wij geven je een aantal tips.

Geen meubels voor de radiatoren

Veel mensen hebben meubels voor hun verwarming of Paneelradiator staan. Dit is zonde want hierdoor blokkeer je de warmte die van de radiator afkomt. Controleer of jouw radiatoren in je huis achter meubels staan. Als dit het geval is, kun je het best je meubels verplaatsen, in ieder geval in de koude maanden.

Laat veel zonlicht naar buiten

Zonlicht zorgt voor gratis warmte. Zorg er dus voor dat er overdag zoveel mogelijk zonlicht je huis in valt. Gooi alle gordijnen dus zoveel mogelijk open en laat het licht binnen komen. Je zult zien dat dit een paar graden scheelt.

Tochtstrippen

Wanneer er tochtgaten in je huis zitten, zal er koude lucht vanuit buiten worden opgezogen en je woning binnen komen. Warme lucht stijgt namelijk, waardoor er een negatieve druk ontstaat, en er koude lucht vanuit buiten wordt opgezogen. In appartementen met meerdere verdieping treedt dit effect nog erger op. Zorg er dus voor dat je deze tochtgaten zoveel mogelijk dicht. Spoor de gaten eerst op door een kaarsje aan te steken en deze voor de muren te houden. Als het vlammetje beweegt, betekent dit dat er een gat is. Vooral rond ramen en deuren komt dit voor. Dicht deze gaten met tochtstrippen. Zorg er ook voor dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn. Dit lijkt logisch maar het komt soms voor dat een raam scheef zit en daardoor niet goed sluit. Controleer dit dus goed.

Gordijnen

Ramen laten meer koude lucht door dan muren, en verliezen ook warme lucht. Het is dan ook aan te raden om de gordijnen zodra de zon onder is dicht te doen. Gordijnen werken namelijk isolerend voor de ramen. Zo zal er minder warme lucht naar buiten gaan en minder koude lucht binnen komen.

Investeer in een goede duurzame radiator

Tot slot is het belangrijk om te investeren in een goede duurzame radiator, zoals een Thermrad Compact 4 Plus . Deze radiator gebruiken veel minder energie voor dezelfde warmte. Dit bespaart veel op de energierekening.

Afdrukken