Background Image

Het belang van een goede bureaustoel op je thuiswerkplek

goede bureaustoel thuiswerkplek

De meeste kantoren in Nederland zijn voorzien van de beste kantoormeubelen, zodat medewerkers de beschikking hebben over voor ergonomische werkplekken. Maar wat nou als je regelmatig thuis werkt? Of zelfs fulltime vanuit huis werkt? Lees het hieronder.

Thuiswerken steeds populairder

Het aantal mensen dat thuis werkt is de laatste jaren enorm toegenomen. Het lijkt erop dat de corona maatregelen van dit moment ervoor zorgen dat nog meer mensen thuis gaan werken. Thuiswerken biedt natuurlijk voor zowel werkgevers als werknemers de nodige voordelen.

Echter is het wel van groot belang dat thuiswerkers de beschikking hebben tot een goede thuiswerkplek. Werken op de bank of aan de keukentafel hou je best een paar uurtjes vol, maar als je hele werkweken thuis werkt dan zal dit voor veel lichamelijke klachten gaan zorgen. Voor een goede thuiswerkplek kan je het beste een aparte ruimte in je huis kiezen, zodat je ongestoord kunt werken.

Ergonomische bureaustoel

De basis van je werkplek is een verstelbaar bureau, zodat je bureau op de juiste hoogte zit. Het belangrijkste van je thuiswerkplek is een ergonomische bureaustoel. Ergonomisch betekent dat je de bureaustoel helemaal naar je lichaam kan afstellen, zodat je werkt in een gezonde houding. Bij Bureaustoel Shop vind je een uitgebreid assortiment bureaustoelen van topkwaliteit. Ideaal voor thuiswerkers. Bij een goede bureaustoel is iedere leuning verstelbaar, zodat je hem perfect op het lichaam van de gebruiker kunt afstellen.

Tips voor een gezonde zithouding tijdens thuiswerken

  • Hou je onderarmen in een hoek van 90 graden op het bureau
  • Zorg ervoor dat je onderarmen ontspannen zijn
  • Zorg ervoor dat je tafel/bureau de juiste hoogte heeft
  • De bovenkant van het beeldscherm moet op ooghoogte zijn
  • Zet je laptop op een standaard
  • Gebruik een losse muis en een los toetsenbord
  • Voorkom het strekken van je armen door je toetsenbord en muis circa 10 centimeter van de bureaurand af te zetten

Afdrukken