Background Image

Luxe designstoel voor de kinderkamer

Luxe designstoel voor de kinderkamer

Ook de kinderkamer verdient de nodige aandacht natuurlijk. Vele mensen zijn wel bekend met de decoratieve waarde van posters, behang, muurstickers. Of voor op de vloer een vloerkleed. Maar stoelen kunnen ook veel waarde toevoegen aan een baby of kinderkamer. In dit artikel willen we een paar trends bespreken op kinderstoelen vlak.

Een kinderstoel moet net zoals andere stoelen ergonomisch verantwoord zijn. Misschien nog wel meer, want een opgroeiend kind is extra kwetsbaar. Maar ervanuit gaande dat men louter kiest voor betrouwbare merken die ergonomisch verantwoorde interieur stukken maakt, wil het oog natuurlijk ook wat. De meest ideale kinderstoelen slaan 2 vliegen in 1 klap. Functioneel gezien gewoon een gedegen stoel om op zitten, om bijvoorbeeld huiswerk te maken aan een bureau. Maar secundair voegt de stoel ook sfeer toe aan de slaapkamer van de dreumes.

Twee merken die op dit vlak excelleren zijn Nofred en ByKlipKlap. Vele ouders zijn met name enthousiast over ByKlipKlap. Mooi Deens ontwerp. Een lage zitting, zodat alle kleuters en peuters er makkelijk op kunnen gaan zitten. Door het lage gewicht is de stoel makkelijk te verplaatsen. De stoel zit comfortabel. Bijzonder handig is de gleuf aan de zijkant waar uw zoon of dochter bijvoorbeeld haar Donald Duck stripboeken kan opbergen.

Verder zijn we dat Nofred stoelen enorm in zwang zijn de laatste jaren. Toegegeven deze stoel is ietwat minder comfortabel dan de stoelen van ByKlipKlap doorgaans, maar op esthetisch gebied zijn het echt enorm leuke stoeltjes. Gewoon leuk voor erbij.

Alle Nofred en ByKlipKlap varianten zijn verkrijgbaar in Nederland bij CozyKidz. Het zijn ietwat prijzigere stoelen dan de doorsnee kinderstoel, maar zoals gezegd ze zijn ook een stuk hipper en voegen dus echt iets toe aan een kinderkamer. Andere qua stijl bijpassende meubels kan men vinden hier: https://www.cozykidz.nl/nl/meubels/. De genoemde stoeltjes zouden qua stijl, het Scandinavische minimalisme, bijvoorbeeld goed samengaan met een Oliver Furniture kas of een Leander bed.

Afdrukken