Background Image

Welke lampen zijn geschikt voor in een badkamer?

Welke lampen zijn geschikt voor in een badkamer?

Lampen worden vaak als een belangrijke accessoires gezien in de woon-, slaap- of studeerkamer. Echter wordt vaak de verlichting in de badkamer onderschat. Verlichting in de badkamer is erg belangrijk omdat het de sfeer kan bepalen.

Dit kunt u al realiseren door verschillende lichttypes te combineren en ze ook strategisch te plaatsen. In dit artikel geven wij u tips bij het kiezen van de juiste verlichting in uw badkamer.

Soorten lampen

Als u uw badkamer gaat verlichten is het belangrijk de ruimte anders te benaderen dan de slaap of woonkamer. Voor de vormgeving is verlichting in de badkamer erg belangrijk en kan dit op verschillende manieren gebruikt kan worden. Je wilt natuurlijk als u uw klaarmaakt in de spiegel in de ochtend dat er goed licht is, zodat u goed kunt zien waar u mee bezig bent. Maar ook moet de verlichting voor ontspanning en sfeer kunnen zorgen als u bijvoorbeeld in bad gaat. Het is daarom in ieder geval aanbevolen om twee soorten lichtcircuits te gebruiken. Een voor een praktisch helder licht voor tijdens het opfrissen, dus een praktische schakelaar. En daarnaast een andere gedimde badkamerverlichting om heerlijk bij te kunnen ontspannen. De laatste jaren vervangen steeds meer mensen hun verlichting in led lampen. Niet alleen zijn ledlampen energiezuinig en goed voor het milieu, maar kunnen ze mits ze op de juiste plek worden geplaatst erg stijlvol zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld gekleurde lichteffecten instaleren of bijvoorbeeld laten reageren op muziek die in de ruimte wordt afgespeeld.

Plafondverlichting

De meest gekozen optie voor badkamerverlichting zijn spotjes. Dit zijn inbouwspots voor in uw plafond. Het gebruik van deze spots geeft een ander soort licht dan een plafond met spaarlampen erin. Bedenk hierbij dus na over of het een basisverlichting, een accentverlichting of een gerichte verlichting moet zijn.

Wandverlichting

Een andere mogelijkheid zijn verlichting die u kunt bevestigen in de wand van uw badkamer, zoals dowlighters. Downlighters zorgen voor een gloed van licht over je muur, wat een gevoel van ruimte geeft.

Spiegelverlichting

Daarnaast heb je ook nog spiegelverlichting. Zoals het al doet vermoeden is de verlichting in de spiegel verwerkt, wat er voor zorgt dat er geen schaduwvorming ontstaat. Dit zorgt ervoor dat u geen last heeft bij het aanbrengen van make-up of uw lenzen.

Daarnaast zijn er nog veel meer badkamerverlichting en badkamermeubel mogelijkheden. Meer informatie vindt u op Tegeldepot.nl

Afdrukken