Background Image

Meer sfeer in huis met Marokkaanse verlichting

Meer sfeer in huis met Marokkaanse verlichting

Een van de meest populaire woontrends voor komend jaar voorspellen zijn de Marokkaanse lampen. Maar wat typeert nou een Marokkaanse lamp? Marokkaanse lampen zijn doorgaans met de hand gemaakt, dus in principe is iedere lamp uniek. Het is niet zo dat je bij buurman dezelfde lamp zal zien staan, want iedere lamp wijkt net een beetje af. Het zijn authentieke lampen die als voorname doel hebben om sfeer te creëren.

Het is geen functionele verlichting, we verwachten ook niet Marokkaanse verlichting op kantoor te gaan zien. Maar in de eigen woonkamer kan het extra warmte geven en sfeer dus.

Een andere benaming voor de Marokkaanse lamp is een oosterse lamp. Tevens dient aangetekend te worden dat Egyptische lampen, subtiele verschillen daargelaten min of meer hetzelfde zijn. In Noord-Afrika verstaat men nog echt de kunst van het lampen vakmanschap.

Er zijn meerdere manieren om dit soort lampen te bemachtigen. Allereerst kan men in het vliegtuig stappen richten Noord-Afrika, en daar de soeks en markten afstruinen op zoek naar een lamp naar smaak. Nadelen daarvan zijn wel, kosten van de vlucht, wanneer men een lamp vind, een grote lamp is zwaar om mee te zeulen, problemen met terug namen naar Nederland, en je moet ook goed onderhandelen anders betaal je geheid te veel. Er zijn een paar partijen in Nederland die authentieke lampen rechtstreeks invoeren vanuit deze landen naar Nederland, de meest voorname is Ghalia. Daar kan men dit soort lampen zonder bloed zweet en tranen bemachtigen. We merken dat vooral de hanglampen erg in trek zijn men kan deze hier vinden: https://www.ghalia.nl/Egyptische-Oosterse-filigrain-Hanglamp-plafond-lampen-Ghalia. Smaken verschillen natuurlijk er zijn mozaïek patroon lampen, vaak van Turkse afkomst, maar anderen prefereren dan weer de filigrain stijl van de Egyptische makers. Voor iedere smaak is er wel een oosterse lamp, en we voorzien dat deze in steeds meer Nederlandse huiskamers gaan prijken komend jaar.

Afdrukken