Background Image

Het bijzondere aan de mangohouten barkrukken van KiK

Het bijzondere aan de mangohouten barkrukken van KiK

Borrelen of eten aan een hoge tafel met barkrukken gebeurt steeds vaker gewoon in huis. Wil je zelf ook de gezelligheid van de barkruk in huis halen? En houd je van stoer en warm design? Dan zijn de producten van ons nieuwe Designerchairs.nl label KiK iets voor jou. Dat warme zie je terug in het materiaal: mangohout. Maar wat is hier eigenlijk zo bijzonder aan?

Waar komt mangohout vandaan?

Mangohout komt van de mangoboom, één van de grootste fruitbomen ter wereld. De boom gaat tot wel 40 meter de hoogte in. Oorspronkelijk komen mangobomen voor in India en omliggende landen, maar je vindt ze tegenwoordig in meer tropengebieden buiten Oost-Azië. In India is de mangoboom heilig. Boeddha zou een mangotuin cadeau hebben gekregen en al slapende onder zo’n boom zijn wijsheid opgedaan hebben.

Mangohout is duurzaam en milieuvriendelijk

Vanwege de enorme hoogte en de flinke diameter is het hout van de mangoboom zeer geschikt voor de meubelindustrie. Wij laten onze barkrukken dan ook speciaal in India maken. Ze kappen hier een boom wel pas als deze geen vruchten meer draagt. Gemiddeld is dat na 15 jaar. We eten dus eerst de mango’s en maken er dan hout van. Je kunt mangohout oprecht duurzaam noemen. Nieuwe bomen groeien veel sneller de hoogte in dan andere boomsoorten. Zo blijft ook nog eens het bos makkelijk behouden.

Elk mangohouten meubelstuk is anders

Mangohout heeft een heel andere structuur dan houtsoorten als eiken, grenen of teak. De unieke draad van het hout geeft elk product een individuele uitstraling. Je kunt van mangohout geen twee exact dezelfde artikelen maken. Dat is juist zo mooi eraan. Koop je meerdere barkrukken, dan zijn ze allemaal net even anders. Bijzonder toch?

Waarom zou jij mangohout in je interieur willen hebben?

De mangohouten barkrukken sluiten goed aan bij een landelijk interieur of andere meubelen van bijvoorbeeld massief hout. Houd je van een robuuste uitstraling? Kijk eens rond in de collectie barkrukken van ons label KiK. De High of Low Woody combineert een mangohouten zitting met een metalen onderstel. Als bonus steun je de meubelmakers en de mangobossen in India.

Een barkruk moet natuurlijk passen in jouw interieur. Ben je niet zo’n fan van hout of wil je liever een andere uitstraling? Dat kan bij ons ook. Zo vind je in de collectie van Laforma-Kave barkukken van verschillende materialen. Advies kun je inwinnen in onze showroom.

Afdrukken