Background Image

Tips voor het onderhoud van natuursteen

Tips voor het onderhoud van natuursteen

Niets zo mooi als natuursteen in je interieur. Marmer, graniet en leisteen; het zijn slechts enkele voorbeelden van natuursteen, een geliefd materiaal voor onder andere vloeren en aanrechtbladen.

Met dit materiaal krijgt iedere inrichting een instant chique touch. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je natuursteen goed blijft onderhouden, want je wilt natuurlijk niet dat het zijn glans verliest. Ben je benieuwd hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw natuurstenen interieur mooi blijft? Wij zetten een aantal handige adviezen op een rij!

Maak regelmatig schoon

Mensen denken wel eens dat natuursteen de bijzondere eigenschap heeft niet te verkleuren. Jammer, maar helaas… Dat doet het dus wel! Wil je echt kwalitatief natuursteen? Dan is de prijs vaak een goede indicator. Goedkoop is vaak duurkoop, leert de ervaring. Goed, terug naar het onderhoud. Regelmatig schoonmaken kan voorkomen dat jouw natuursteen zijn kleur (te) snel verliest. Hoe vaak dan slim is? Houd als maatstaf een wekelijkse schoonmaakbeurt aan. Zo zorg je dat de prachtige uitstraling van jouw natuursteen zo lang mogelijk behouden blijft!

Zorg dat natuursteen vrij blijft van vuil!

Klinkt als een inkoppertje, maar deze tip is echt belangrijk! Wanneer natuursteen in aanraking komt met materialen als zand of grind, bestaat de kans op krassen. Deze zijn af en toe niet meer te herstellen, dus voorkomen is beter dan genezen. Ook olie of bijvoorbeeld vet kunnen funest zijn voor natuursteen. Wees er dus alert op dat je, mocht er eens wat op het natuursteen komen, het zo snel mogelijk weer verwijdert!

Let goed op welk schoonmaakmiddel je kiest

Schoonmaakmiddel kan bijtend zijn, en met name voor natuursteen is dat erg schadelijk. Let er dus goed op dat het schoonmaakmiddel dat je gebruikt echt geschikt is voor natuursteen. Een neutrale, natuurlijke zeep is aan te raden. Wanneer je andere middelen gebruikt, weet je niet zeker of deze wel goed samengaan met natuursteen. Neutrale natuurzeep is bijna altijd gemaakt van lijnolie en dat zorgt voor speciale bescherming van jouw graniet, marmer of ander gesteente.

Schakel een expert in als je het zelf niet weet

Als je schade of vuil hebt gespot op jouw natuursteen en je hebt geen idee hoe je dit weer kunt verhelpen, dan is het slim om een expert in te schakelen. Er zijn tal van bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in natuursteen schoonmaken, herstellen of - mits nodig - vervangen. Laat de klus aan hen over om er zeker van te zijn dat jouw interieur er binnenkort weer piekfijn uitziet!

Afdrukken