Background Image

Wat je moet weten over jouw vloerkleed reinige

Wat je moet weten over jouw vloerkleed reinige

Jij hebt binnen dus tapijt liggen, dan moet je dus ook regelmatig of af en toe dit tapijt schoonmaken, maar weet jij hier eigenlijk wel genoeg over. Weet je bijvoorbeeld hoe vaak jij jouw Perzisch tapijt reinigen moet? Nee? Dan ben je op de juiste plek.

Wat je moet weten over jouw vloerkleed reinige

Hoe vaak moet je het vloerkleed reinigen?

Stofzuigen, wat je waarschijnlijk al doet, moet je minimaal eens per week grondig doen. Zo voorkom de ophoping van vuil en voorkom je dus ook dat het vloerkleed beschadigd raakt. Jouw vloerkleed grondig reinigen wil je minimaal twee keer jaar doen, maar wanneer je huisdieren en/of kinderen hebt wil je dit wellicht vaker doen.

Wrijf nooit over het vloerkleed

Stel, je hebt een glas wijn over jouw vloerkleed gegooid en wilt het tapijt schoonmaken. Wanneer je dan gaat wrijven zal je de wijn er alleen maar dieper inwrijven. Hierom moet je nooit over het vloerkleed wrijven, hierdoor zal je de vlek alleen maar erger maken.

Neem genoeg tijd voor jouw Perzisch tapijt reinigen

Wanneer je dan die grondige reiniging hebt ingeplant is het wel belangrijk dat je hier genoeg tijd voor hebt, en dat er in die tijd ook niemand in de kamer hoeft te zijn. Of je dit nou zelf doet met schoonmaakmiddelen of een professioneel team laat komen. Het kleed reinigen kost altijd veel tijd, en die tijd moet je ook nemen zodat het kan drogen.

Test een nieuw middel altijd uit

Wanneer jij jouw kleed reinigen wilt met een nieuw middel, of dit nou een professioneel schoonmaakmiddel of een DIY-middeltje, dan moet je het eerst altijd testen op een klein stukje tapijt. Zo weet je zeker dat jouw vloerkleed er goed tegen kan en dat het ook echt zal werken wanneer je het kleed reinigen wilt.

Onthoudt deze tips goed voor jouw vloerkleed, of wanneer je nog een vloerkleed wilt nemen, ze komen sowieso goed van pas. Onthoudt bovendien altijd dat je niet moet wrijven en dat je het kleed wel regelmatig wilt reinigen om het in de beste staat te houden.

Afdrukken